Lider Dveri nije novi lider opozicije

Ko se nakon izlaska iz vanrednog stanja nameće kao opozicioni vođa

Ostavite komentar


  1. Ovo je potpuno iskonstruisan tekst koji niti kome treba niti ima veze sa istinom.

    1. Naravno da je Boško lider SZS-A i uvek je to bio i biće – neće valjda lideri biti botine & tviteraši koji uživahu u svili i kadifi – lezi lebe da te jebdem – već onaj koji se žrtvuje a nije pokrao milione – ljuta trava na ljutu ranu a ne nekakovi salonski opoozicionari!

    2. Da li ste promasili tekst koji komentarisete? Sta je tacno iskonstruisano i neistinito?

    3. Najveca geska Obradovica je sto se zdravi sa Djilasom i DS ostacima. Sa Djindjicem umro je i DS, a sa naslednicima doslo je i vreme partokratije. Velika vecina se ne slaze sa desnok politikom Obradovica,?ali zdrav razum nalaze da se sa vodjama Kavackog klana ne moze boriti lepim recima. Obradovic bi bio dobar za ministra policije ukoliko bi radio kao sto govori, ali u tom slucaju i mnogi iz DS-a bi zavrsili u istim ustanovama kao i novo kradikali. Sve u svemu najpametniji su oni koji su napustili ovaj brlog i leglo polusveta.

  2. Nemjte da se brinete za materijalne kapacitete Dveri. Imaju oni jake pokrovitelje.

  3. Mislim da ove dubokoumne analize nisu u fazonu obicnih ljudi. Licno nemam pojma ko ke Nogo, Radulovica znam…. a svakako da je okosnica opozicije Szs…. to najbolje zna Pink koji bruji o njima ceo dan, kaze mi tetka.

  4. Da li je neko više leve ili desno, ekstremeno levo ili desno – nema nikakve veze sa iskrenom borbom protiv diktature i tiranije!
    DS žutaći mogu da imaju 100 izgovora, ali je samo jedan razlog da učestvuju u borbi protiv diktature i tiranije!
    Ali, ne samo da im to ne pada na pamet, već se stiče jasan utisak da oni baš i nisu toliko protiv Vučićeve diktature i tiranije! Od Mićunovića, Čomićeve pa sve do ove njihove većine oko sadašnjeg rukovodstva!
    Uostalom, toliko je bivših žutih kod Vučića da je pitanje kakav je ovaj današnji DS!
    A Boško Obradović „ekstremista-desničar-fašista“ bar ima petlju i volju, što žuti od Đinđića – nikada nisu imali!
    Što reče njihov bivši BoTa – oni bi da diktaturu i tiraniju leče demokratijom, he, he !!!

    1. A ko ce da se bori protiv tiranije i diktature Dveri i Boska? Ko je iskreno za demokratiju on ce podici glas protiv Boskove diktature i tiranije. Dakle Boskova tiranija i diktatura mora na vreme da se spreci.

  5. Ne bih uspeo da se slozim sa recenicom u naslovu. Ne znam gde su sad kad je najteze ti koji „jesu lideri opozicije“. Bosko jedini sme na strasno mesto da stane i ostane tamo, on jedini nesto konkretno radi. Super je sto neko kaze da „on nije novi lider opozicije“. Ako on nije, gde su onda nestali ti koji jesu?

  6. Sve je ćošasto, a naše na tuđe ćoš

    Očevidci smo da nam su život, politika, karakter persona načisto ćoskasti. Vodeći političari iznose svoje teze s ćoše na tuđe ćoše. Trenutno, četiri poslanika i ćoškasti profesori neumorno na ćošku Skupštine gladuju i žeđuju na ćoše stepeništa, dok ih narod ćoškasto posmatra. I još:

    1. Mnogima dan počinje sa ćoše i uveče se završava na ćoše.
    2. Jedan je stavio sve medije na svoje ćoše, i priče su mu ćoskaste. Da narod ne razume?
    3. U jednoj emisiji je stavila Čedu i Želka na ćoše. Tu im je mesto?
    4. Kako nam ćoskbsto uvedoše (iz)vanredno korona stanje, tako ga i ćoškasto i ukinuše. To nam je ćoše spasa!
    5. Kako nam se bliže izbori, tako ćemo ćuti i ćoškaste hvalospevke, ne za dect, već za odrasle. Samo oni rs.
    6. Kako nam je jutro ćoškasto, veče nam je duplo ćoškastije, a tek kakav će san?
    7. Neke (ne)narodne poslanike sada iznose iz Skupštine, a svojevremeno Šeleta i Tomicu su iznosili ćoškasto, vukli ih iz ćoše Skupštine u ćoše predvorja.
    8. Gladnima stomaci su puni po ćoškovima hranom, a slično je i u glavama maloumnima. Mozak im je samo po ćoškovima glave.
    9. Naši „magarci“ nisu namagarčeni, namagarčen je narod.
    10. Umesto kraj, kraj … samo ćoše, ćoše … ćoše i sve je ćošasto.

  7. Slazem se sa vasim analiticarima.Jednostavno,Obradovic oseca priliku ,u ulicnim protestima i performansima jer je bucniji, agresivniji .Ali,logistika opozicije najvise zavisi od DJilasa koji finansijski drzi pod kontrolom,najvise Ds,ciji predsednik se ni ne trudi da stvori utisak da Ds nije produzena ruak DJilasa,sto je tuzno za takvu stranku .Takodje,pitanje se postavlja,kako je opozicija udruzena,kada Obradovic pravi ovakve performanse ocigledno na svoju ruku ,obracajuci se svom birackom telu ,cak i stvarajuci razdor u Ds-u sa onim izjavama,na sta naravno Lutovac ne reaguje narocito ostro . A o SzS i Ds ,dovoljno govori da su se odrekli dve osobe koji imaju trenutno rezultate,Zelenovica i Paunovica .U promociji bojkota,uglavili su i Samardizic i onaj Veselinovic ,koji sigurno imaju veliku popularnost,jel a naprimer NDBG jedva da su pozvali u publiku .Cime je direktno vidljivo,da najuticajniji u opoziciji,kreiraju liniju podobnih i nepodobnih .Zasto se DJilas nateze sa Bakicem kod vas ili zasto sabotira ujedinjenje Ds-a .Pa zato jer se stvara linija na koju on ima manji uticaj i ako je vec protiv Vucica ,uz sve njegove nedostatke,neka pomogne opoziciji,neka bude i jedan od vodja ali ne moze on da delegira i uslovljava bilo koga drugog ,manipulisuci finansijskim statusom .

  8. U Srbiji se kontrolise i vlast i opozicija. Znaci uvek postoji teza i antiteza.
    Ako neko iskoci iz ta dva kontrolisana koloseka biva anatemisan, etiketiran od strane vlasti i nametnute opozicije(teza i antiteza). Sad nisam siguran da je Obradovic „iskocio“, iz kontrolisane antiteze(opozicije), ali sam prilicno siguran da se Djilas planski namece kao antiteza(opozicija). Definitivno u narodu postoji ogromno nezadovoljstvo prema trenutnoj diktatorskoj vlasti, ali se pogresno usmeravaju(kanalisu) prema nametnutoj opoziciji, kako bi se lakse kontrolisali. Aktuelni diktator i tiranin sigurno nece otici sa vlasti nikakvim „demokratskim“ metodama. Ako se zeli sloboda za nju se moramo izboriti, na sve moguce nacine, ukljucujuci i metode na koje poziva Obradovic. E sad da li je on taj koji treba da vodi, nisam siguran. Da nam je gradjanska svest visa, ne bi nam trebale nikakve vodje, nego si sami organizovali i najurili bagru sa vlasti.

    1. Evo još jednog što veruje da će se Srbi nasilja vlasti kurtalisati pomoću opozicionog nasilja!
      Pamtite, Nikola, da Srbi neće biti slobodni dok svako obraćanje ma srpskom ne završava sa „please“, a svaki odgovor ne počinje sa „thank you“! Do slobode se stiže samo kroz individualnu disciplinu i kulturu javnog saobraćaja – svi alternativni putevi su stranputice! Izraeliti su 40 godina lutali po pustinji, a mi 240 pravimo državu i ništa nismo napravili!? Hej, Sloveni!!

  9. za koga da glasam od opozicionih strana kafu?
    Da li tu u Srbiji ima neke ozbiljne opozicione stranke?

  10. Još jedna puna podrška za Boška, beskompromisnig borca koji bez okolišanja, bez uvijanja kaže ono što svi znamo o SNS-u i njihovom vođi. I još važnije ne menja svoje mišljenje „kako vetar duva“. Samo napred Boško svi smo uz tebe!

    1. Мислио сам да нема тупавије од СНС ботова, ал’ узалод беху све наде моје – декласирали сте их, Мики, за само 20 минута спортског надметања! Свака част!…

  11. Nisam pristalica g-dina Boška Obradović niti politike „Dveri“, ali sviđalo se to nekome ili ne, on je sa razlogom i opravdano ovih dana postao istinski lider opozicije, jer je pokazao jedini put i način otpora i borbe protiv zla oličenog u autokratskoj vlasti A
    Vučića. Zato gospodo opozicioni prvaci, zaboravite na lične sujete i stanite hrabro u kolonu koju je poveo novi lider.

  12. Ko je lider opozicije se najbolje može zaključiti po tome ko je najviše na udaru režimskih tabloida. U stanju su da i protiv čoveka, bez mrlje u karijeri, vode prljavu kampanju. Vučić je napravio toliki politički zaokret da mu je Obradović ideološki mnogo dalji od Đilasa, Jeremića, Trifunovića i ostalih opozicionara. Obradović je nestrpljiv, a videćemo li će mu to doneti politički profit. Naravno da i u opoziciji postoji borba za prevlast, a to obilato koristi režim. Isto je radio Milošević, pa je trebalo 10 godina da prođe pre ujedinjenja opozicije. Ako bi opozicija izašla sa jedinstvenim kandidatom na predsedničkim izborima za dve godine mislim da bi imala šansu za pobedu, jer na očekuju dve ekonomski teške godine, a Srbi su poznati da glasaju iz stomaka. Za to je potreban neki novi čovek(političar) ili neko koga režimski mediji do sada nisu eksploatisali.

  13. Ovaj ;ovek se bar bori protiv diktature AV-a. A ostala „opozicija“?? Čačka nos i čeka da im nešto veliko lepo padne s neba? To su totalni beskičmenjaci- Đilas, Jeremić, Tadić…..Ne dao Bog da oni ponovo zasednu na vlast.

  14. Ako je to trenutno najvažnije pitanje mi smo “na konju“! Na žalost, to je mlaćenje prazne slame pored krupnih problema koje ima prava srpska opozicija. Umesto da se diskutuje o programima i konkretnim aktivnostima, diskutuje se ko je lider! Čega? Ako ovako budete dalje radili, ovaj režim će nas jahati još barem desetak godina. Uozbiljite se konačno i obuzdajte svoje sujete!

  15. Slusaj te me vi pismeni i pametni sto u ovom danasu blanjata boska da vam bude jasno jedini nesto radi bori se i svi treba da ga podrzavate i birite se zajedno sa njim jedini se bori i za leve i desne i prave i kriv i spreman i pismeni da ga branite dali je normalno da ga nazovi naprednjaci radikali nazivaju ljotic fasista a sta su onda oni branite booska branite srbiju a bosko ce stati iza svakog pravog opozicionara i prepustiti mu liderstvo ako je u interesu srbije znam ga divan komsija roditelj brat i prijatelj bosko napred

    1. Hvalim te danasu sto mi objavi komentar nisam nacitan al znam sta valja

      1. Убеди ме, бре, у две речи!… Шта сад да радим? Да одем до Скупштине да појачам руљу, па кад собалимо власт, онда ће Бошкић пошто је глуп, ал’ добар по души, да се склони да дође неко паметнији?!… Исправи ме ако сам те погрешно разумео.

  16. Možete da relativizujete stvar ali Boškić se nametnuo i on je lider, a Đilasa smo videli kako plače i evo došao da da podršku Boškiću da vidimo da je živ, vidi se ko svira a ko igra.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.