„Vladi koja je spremna da Srbiju svede na civilizacijsku WC šolju ne sme se dozvoliti da organizuje referendum o litijumu“: Šta još opozicija misli o namerama režima?

Ostavite komentar


  1. „Konačno, put ka EU je verovatno jedini koji nas može zaštiti od štetočinskog poslovanja kompanija koje dovodi Vučić, bez obzira da li one dolaze sa „zlog“ zapada, ili Rusije i Kine. U EU postoje standardi koji bi nas zaštitili od ovakvog „biznisa“ i uništavanja životne sredine i prirode.“ Kaze gospodja Stojkovic.
    Gospodjo Stojkovic, da li je moguce da ste toliko ispranog uma, pa kome je u cilju da se ovde rudari, ko je zmuri na sve sto se ovde desava? Ko dozvoljava ovo izivljavanje u Srbiji, a sve u cilju rudaranja? Kad budete malo manje zaslepljeni voljenom EU i zapadom, mozda nesto i uradite….

  2. Kakav referendum, biće pokraden kao i svako izjašnjavanje građana.
    Oni su lopovi.

  3. Srećom da postoji snimak pa svako od nas može da promisli svojom glavom. Moje skromno mišljenje je da su organizatori odlično neutralisali politikante svih vrsta. Akademik Slobodan Vukosavić se pozivao na izjave zvaničnika država EU. Ne treba niko da lešinari na narodnom buntu da se ne desi kao u jezivom maju prošle godine. Da nije bilo sujeta i gledalo se malko dalje od nosa promena zakona o referndumu nebi prošla.
    Naravno referndum po ovom pitanju ne dolazi u obzir, projekat je ukinut i odluka o tome je objavljena u Službenom glasniku.

  4. Код референдума постоје само две опције, ДА или НЕ, нема 10-так и више странака да би се ,,разлили“ гласови. А верујем да би излазност била већа. Мој глас би био, НЕ Рио Тинту, тј. марш из Србије.

  5. Opozicija jedino moze da usere nesto trpanjem raznih „zacina“ u celu pricu.

  6. Referenduma NE SME biti. Videli smo kako se organizuju izbori. Vlast je do najsitnijih detalja razradila nacin namestanja rezultata. Ovakvi izbori ne smetaju Zapadu jer njihovi puleni pobedjuju.
    Jos jedan razlog zazto ne sme da bude organizovan referendum je taj da kada se Srbija ekoloski do kraja bude unistila, kada nasim rekama umesto vode bude tekla sumporna kiselina ne bude receno pa narod je to zeleo i glasao na referndumu.

  7. Kakav njihov referendum , pa oni na svakim izborima organizuju krađu i falsifikovanje rezultata i za to imaju podršku EU i SAD , a za litijum pogotovo .

  8. Ovi zločinci koji planiraju rudarenje po Srbiji ostaviće veću pustoš za sobom nego posle ratnih razaranja. Rat dođe i prođe. Sledi mir i izgradnja. Rudarenja litijumom i borom dođe, ali posledice NIKADA neće proći. Na tim mestima ostaće CRNE RUPE. Vazduh, zemlja i voda će na tim mestima zauvek ostati zatrovani. Srbija će postati onoliko manja koliko bude crnih rupa.

  9. Zar ne mislite da je krajnje vreme da prestanete da se pravite da opozicija išta vodi i planira i realizuje? Već nekoliko godina je nebitna i sve što se iole postiglo, postiglo se jer je NAROD počeo da se okuplja, buni, protestvuje. Opozicija samo pokušava da svaki od tih procesa prisvoji i onda ga po pravilu upropasti. Iz te perspektive imate priliku da dokažete da DANAS ne vode ciljevi opozicije već naroda

  10. Moguće konačno jediinstvo Opozicije.
    Ona je jedini rušitelja SNS
    Gradjana čekaju da se pridruže!!!

  11. Greska u terminologiji: to bi svelo Srbiju na EKOLOSKU WC SOLJU – civilizacijska WC solja smo vec odavno, samo se pravimo da nismo

  12. Joki
    1. jul 2024. u 07.31
    Gospodjo Stojkovic, da li je moguce da ste toliko ispranog uma, pa kome je u cilju da se ovde rudari, ko je zmuri na sve sto se ovde desava? Ko dozvoljava ovo izivljavanje u Srbiji, a sve u cilju rudaranja? Kad budete malo manje zaslepljeni voljenom EU i zapadom, mozda nesto i uradite….

    Vama je opet i zauvek neko drugi kriv! Sad je EU kriva sto bi vi prodali i babu za kilo tresnji?
    EU hoce da kopa litijum??????? U svoj vasoj glupoj neukosti vi ne razumete da ekologija ne poznaje granice! Dunav zavrsava u 2 EU zemlje (ako vam nista drugo nije jasno)!
    Ma ja bi vas ostavio van EU i ukinuo svaku mogucnost da pristupite. Platio bih vam da sristupite BRICS ili Rusiji pa da zauvek od.ebete!
    Razmazeni lenjivci koji je uvek neko drugi kriv

  13. Само ови германофили да не држе предавања о томе ко треба да води протесте. Не треба Русији и Кини наш литијум већ овој трулежи на западу.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.