rasim ljajićfoto FoNet medija centar

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasilj Ljajić je danas izjavio da su svi izbori neizvesni što misli i za predstojeće u Srbiji 17. decembra, napominjući da ne veruje u istraživanja i ankete jer mogu da zavaraju.

„One govore o trendovima, ali anketa, istraživanje i rezultat izbora su nešto sasvim drugo. Ja pozivam na oprez i kažem: Pobeda treba da bude ubeljiva da bi se lakše formirala stabilna vlada, ali do te pobede se ne dolazi lako“, rekao je Ljajić u emisiji TV Vojvodine „Pravi ugao“.

On je naveo da je na republičkom nivou i u pojedinim lokalnim sredinama SDPS u koaliciji za Srpskom naprednom strankom (SNS), navodeći da su imali korektnu saradnju, kao i da su mnogi infrastrukturni radovi izvedeni u sandžačkom kraju.

„Politika je život. Mislim da to mnoge stranke ne razumeju. Ljude interesuje egzistencija, posao, bezbednost za njihovu decu“, rekao je Ljajić.

On je naglasio da je preko potrebno da psle izbora i formiranja Vlade postoji demokratska, civilizovana debata svih društvenih faktora, ne samo vlasti i opozicije, o svim važnim pitanjima i dodao da „vlast mora prva da pruži ruku za takav dijalog“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari