Ljajić: Ne stoje zamerke da Srbija ne sarađuje sa Hagom

*Davenport nije rekao ništa novo, ističe Maja Bobić za Danas *Šef delegacije EU u Srbiji je istakao da je ruska „meka moć“ u Srbiji daleko veća nego u prošlosti i da je medijsko prisustvo Moskve „veoma veliko“
Majkl Davenport, šef delegacije EU u Srbiji, izneo niz kritika na račun srpskih vlasti, iza zatvorenih vrata u Briselu

Ostavite komentar


  1. EU, odnosno zaduzeni da prate reforme i dalje se prema Srbiji ponasaju kao prema ne mnogo pametnom detetu koje ne podnosi ni najmanju kritiku i kada je ona dobronamerna. Samo pohvale i odobravanje, inace ce porusiti igru i prekinuti sa ucenjem. U jucerasnjem broju Danas-a /Psihologija/ objavljen je tekst o narcisima, nedostajala je samo fotografija. Konacno smo se uverili da gospodin Devenport ali i u Evropi vide kakvi su mediji, pravosudje, zamajavanje sa formiranjem vlade, vaznost "politicke volje" umesto postovanja zakona. Dozirana kritika, da se SNS vlast ne naljuti i – sve porusi.

  2. Ja iskreno verujem da ce Srbija zavrsiti zapocete reforme u roku i da cemo do 2020 postati punopravna clanica EU.

  3. Ne odgovara Devenportu stabilna i jaka Srbija a kako vise i nije predsednik EU pokusava da unese razdor.

  4. Ocigledno je da mu Rusija smeta kao i vodeca uloga u regionu a i sire pa pokusava na sve nacine da degradira Srbiju.

  5. Ne znam do kada će nam ovaj gospodin pametariti koji se ni u svojoj zemlji više ništa ne pita.

  6. Devenport mora da shvati da niko ne može razgovarati sa Srbijom jezikom naređanja ili mešanja u kojomspoljnu politiku , a to se posebno odnosi na Rusiju koja je uvek bila uz nas kada nam je bilo najteže i kada su drugi pokušali da nas unište i da Srbi više ne postoje.

  7. Kada ćeš čoveče da nas konačno oslobodiš svog prisustva i odeš tamo odakle si i došao, a nas ostaviš na miru. Nisi više predstavnik EU i zbog toga što dalje od nas.

  8. Kome ti imaš nešto zameriš, niko te ništa pitao nije, ne treba da se mešas gde ti nije mesto.

  9. Da se ti nešto pitaš možda bismo i uzeli u obzir ono što kažeš, ovako nema potrebe da gubimo vreme na tvoje gluposti.

  10. Molio bih medije i analitičare da uporede izveštaje o stanju u Srbiji g.Devenporta i izveštaj o radu zaštitnika g.Jankovića , odmah je uočljivo da su to politički pamfleti i da ih je isti tim, ista moždana vijuga sačnila, plus što je Izveštaj g.Devenporta i špijunski, on analizira političko stanje u Srbiji, odnos opozicije i pozicije, naroda prema njima , medija prema njima i narodu , osećanja gradjana i raspoloženje prema EU, NATo i Rusiji,to je NATO špijunski izveštaj.

  11. Sa reformama kojim se vlada Srbije vodila su izdejstvovale dobru politiku i stabilnost Srbije na mnogim poljima…tako da je definitivno sve bliza da postane clanica EU

  12. Ej botovi, pa nek ste vi Devenportu sve lepo objasnili. Pa nije on vucic da cita komentare po sajtovima i statuse po drustvenim mrezama. Ali slatki ste, trudite se.

  13. EU treba da nam ispriča bolju priču???? Rekao bih da nam je dosta ““dobrih priča““, nama je potrebno nešto konkretno!

  14. Srbija je sve svoje cehove prema Hagu ispunila. Više ne duguje tom tribunalu. Svi su predati ko god da je tražen. Prema tome Devenport može da građani Srbije žive bolje. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka. Srbiji su potrebni ljudi koji će nas ojačati i izvući iz teške krize.

  15. Nema tu nekih velikih zamerki jer svi su svesni da Srbija stabilno korača ka EU ida mesta za nestabilnost više nema ma koliko to neko želeo.

  16. Zasto UK ima dva ambasadora u Srbiji?Devenport , kad ce UK da otvori clan 50?Koliko se secam , Nemacka i Francuska su trazile da to ubrzate!

  17. Kako jedan Britanac moze zastupati stavove EU ?Bolje razmislite o pravima Skota , jer su oni glasali za ostanak u EU.

  18. Njegova zemlja je izašla iz EU tako da može i on s njima,i nek tamo deli zamerke pošto njegova Velika Britanija nije više deo EU.

  19. Koga zanimaju zamerke nekog čija zemlja više nije deo Evropske unije,samo nek on ide u svoju zemlju pa tamo deli zamerke pošto više i njega ne treba smatrati zvaničnikom EU.

  20. Jos nisi otisao iz Srbije pa Britanija je izasla davno iz EU sta ti jos trazis ovde idi u svoju zemlju.

  21. Politika Srbije je kristalno jasna, od samog dolaska na vlast sadasnje vlade, takodje je potpuno jasno i svi znaju da prijateljski odnosi sa Rusijom koji datiraju od davnina su samo jos podignuti na visi nivo., Srbija se njega odreći, ali takodje i Evropskim putem. Tako da nista nije cudno to sto Devenportu to ne odgovara.

  22. Dragi botovi, razumem vas. Niste hteli u skolu, sad radite za sendvic i tu se ta prica zavrsava. A oni koji bi da procitaju neki normalan komentar: onog trenutka kad Vodja zaustavi predaju Kosova za hvala, tad krece zavrtanje EU slavine i Vodja ide u istoriju. A botovi u vecernju skolu, posto onda nece biti sendvica bez motike :)))

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.