Timovi Beograda i Prištine nisu postigli napredak kad je reč o telekomunikacijama tokom jučerašnjeg sastanka u Briselu, javile su juče agencije.


„Tamo smo gde smo bili i pre ove runde“, rekao je novinarima potpredsednik Vlade Srbije i ministar za telekomunikacije i unutrašnju trgovinu Rasim Ljajić, koji je na čelu srpskog tima.

Dijalog se nastavlja danas i sutra i to o policiji, pravosuđu i ostalim temama vezanim za briselski sporazum.

Predsednik Vlade Kosova Hašim Tači, koji je u višednevnoj poseti SAD, izrazio je nadu da će sporazum sa Srbijom biti brzo sproveden, iako prema njegovim rečima, Beograd pokušava da odloži primenu plana. On je za Radio Slobodna Evropa istakao da je optimista da će tehničke grupe koje se sastaju u Briselu postići sporazum kako bi njegova primena počela što brže. Kosovski premijer je, na pitanje o integraciji srpskih bezbednosnih struktura u kosovski sistem, kazao da će se taj proces odvijati na individualnoj osnovi, uz poštovanje određenih procedura.

Potpredsednik SAD Džozef Bajden zatražio je od Tačija primenu sporazuma o normalizaciji odnosa sa Srbijom, kako bi Kosovo i Srbija mogli da napreduju putem mira i prosperiteta, piše Koha ditore. Bajden je pohvalio Tačija za političku hrabrost i postizanje sporazuma sa Srbijom, prenosi prištinski list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari