Ljimaj: Promenjen vladajući diskurs na Kosovu

Ostavite komentar


  1. Nadajmo se i da ce Srbija promeniti diskurs i da vise nece ni na koji nacin pomagati onima koji na njenoj teritoriji pokusavaju da izgrade svoje naci.amafijaske tvorevine, da nece graditi nikakav auto-put, obezbedjivati vodu, struju, tranzit, dokumenta sa kojima se bez viza ulazi u EU itd.

    1. Srbija je vec promenila kurs a odgovor na to je carina na srpske proizvode.
      A ako se gradi neki autoput to se ne radi u interesu albanaca ne go u interesu srpske privrede radi kraceg pristupa u jadransko more.Jos jedno treba da ti bude jasno da srbija NE snabdeva Kosovo strujom i vodom niti izdaje putne isprave za kosovske albance(daje za srbe),jer te isprave ne vaze nigde po evropi jer i oni znaju gde je srbija i kosovo i odnose medju njih.Tranzit robe Srbija onemogucava u krajnjoj meri jer kosovske dokumentacije ne vaze po Srbiji.
      Isto tako Srbija ne postuje sporazum kojeg je sama potpisala u Briselu kao sto je sporazum o energetici,medjusobno priznavanje diploma itd.Istina nije uvek ono sto ti neko drugi servira.

      1. Ako cenzor dozvoli odgovor,
        1. Srbija nije uvela takse od 100% na robu iz albanske paradrzave na Kosovu te tako postoji samo jednostrana taksa na srpsku robu.
        2. Srbija ima izlaz na more preko solunske luke, ozbiljnije, uredjenije, vece luke i u prijateljskoj Grckoj. Auto-put za Kosovo je iskljucivo interes Albanaca i sponzora.
        3. Vodosnabdevanje Kosova delom ide iz Gazivoda, Srbija treba da naplacuje ili da zatvori slavinu.
        4. Na hiljade Albanaca ima lazno boraviste u centralnoj Srbiji na osnovu cega je dobilo pasose kojima putuje bez viza za EU. Napraviti reviziju, oduzeti i suspendovati nova izdavanja.
        5. Uvoz u Srbiju kao i tranzit za robu poreklom sa Kosova je dozvoljen pod uslovom da se postuje CEFTA sporazum i nazivi iz CEFTA sporazuma.
        6. Albanska tvorevina na Kosovu osim sto ne postuje briselski sporazum tako sto opstruise ZSO, ne postuje ni CEFTA sporazum i SSP sa EU na sta je vise puta ukazano od strane EU.
        7. Haradinaj, Hodzaj su vise puta izjavili da je taksa odmazda zbog Interpola, povlacenja priznanja i cilj je da se nanese steta Srbiji i da se ne radi o uvodjenju nekih reciprocnih mera. A dobro dodje i za skretanje paznje sa Haga koji se polako puni „herojima“ iz uck. Dogovorite se prvo sta ce da se laze.
        8. Srbija treba da ponisti sve dosadasnje ustupke, pocev od zahteva za posebni telefonski pozivni broj pa na dalje.
        9. I u pravu si, istina nije ono sto ti drugi pokusava servirati, narocito ako je taj drugi albanski nacionalista opste prakse.

  2. zanimljivo kako danas prenosi bukvalno svaku izjavu Albanaca u kojima se trazi priznanje, clanstvo u UN, obrazlaze fasistciko i diskriminatorsko ponasanje u odnosu na srpske proizvode i ljude dok se istovremeno u sirokom luku izbegava objavljivanje vesti koje ne idu na ruki kosovskim Albancima i koje kvare imidz „dobrih i nevinih“ kao npr. izjava Dika Martina o unistavanju dokaza u vei trgovine organima i kako pojedine drzave pokusavaju da zataskaju zlocine Albanaca. Sta je problem? Nije vam to zadatak? I kako ono Danas voli sebi da tepa „visoki profesionalni novinarski standardi“, majes.

    1. Ta izjava Dika Martija i u prošlosti Karle del Ponti se kopira svakih par meseci iako su to stare priče koje služe samo za paljenje sendvičara.
      Mene više interesuje plan za Kosovo. Da li treba početi sa vožnjom skoro dva miliona Albanaca sa Kosova u hladnjačama ili da se jednostavno proteraju? Koji je treći plan obzirom da je većinsko stanovništvo na Kosovu reklo da neće da živi u državi sa imenom Srbija.
      Ja ništa ne prejudiciram, niti navijam za bilo šta. Mene samo interesuje taj famozni plan koji sveznajući i alavi pomoćnici kriju ko zmija noge.

    2. Još jedna sitnica. Koji su to srpski proizvodi? Plazma i Noblice? Od slatkiša se ne živi, a mleko i mlečne proizvode pune alfatoksina neka slobodno jede ko hoće. Ukoliko privreda u Srbiji nije sposobna da nađe novo tržište za tih bruto 280 mil. evra, onda neka komotno propadne jer nije zaslužila da bilo šta radi.
      Još o sankcijama. Zar nije Srbija svojevremeno uvela sankcije Sloveniji koja je u roku dva meseca našla novo tržište i anulirala ispad prihoda?

  3. Eto vam vase cedo, otvara pandorinu kutiju i igra se sdjavolom. Sad kad ovo postane princip resavanja sporova eto lepote po biznis.

Ostavite komentar


Politika

Vučić danas na radnom ručku koji organizuje Fon der Lajen 9

Vučić danas na radnom ručku koji organizuje Fon der Lajen

Posle odvojenih razgovora predstavnika Beograda i Prištine u Briselu sa Miroslavom Lajčakom - u sedištu Evropske unije danas se sastaju lideri Zapadnog Balkana. Predsednik Srbije učestvuje na radnom ručku koji organizuje predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.