"Pod budnim okom službe": Ko je Ljubomir Stefanović - Ljuba Slavija, novinar kojeg je "kidnapovala BIA"? 1foto: Printscreen/YouTube/KTV Zrenjanin

Davno je jasno postalo da se deo medijskog života u Srbiji dešava u alternativnim sokacima, gde čovek može da sretne najrazličitiji svet – i one standardne sagovornike mejnstrim medija, ali i razni čudni svet sa opskurnim teorijama. U te sokake, očito, zalazi i služba.

Da nema tog budžaka koji promiče budnom oku iz Kraljice Ane BB, pokazuje i svedočenje Ljubomira Stefanovića, urednika “Slavija info”, jedne od alternativnih medijskih kuća, koji tvrdi da su ga pripadnici Bezbednosno-informativne agencije praktično kidnapovali.

Ljubomir Stefanović je medijima ispričao da ga je na putu do studija 11. oktobra u filmskoj akciji presrela grupa agenata BIA, odvezla ga u svoje prostorije u policijskoj stanici Voždovac, gde su mu poručili da će dobiti pet godina robije – zbog vređanja predsednika Vučića.

Posavetovaše ga, tvrdi Stefanović, i da prestane sa vređanjem predsednika. U suprotnom će dovesti tranvestita pred kamere Pinka da priča kako je sa njim imao seksualne odnose. I nije jedini od Jutjub novinara koji su pričali o pokušajima BIA da sa njima uspostavi kontakt, da ih stavi pod svoju “šapu”…

Ljuba Slavija, kako ga publika zove, u proteklih pet i po godina u tom improvizovanom studiju od 30 kvadrata u “one man show” produkciji ugostio je sve značajnije političke aktere u Srbiji, različite analitičare, ali i goste zbog čijih je reči i danas na meti režimskih tabloida koji tako pokušavaju da diskredituju njegove tvrdnje o “kidnapovanju” od strane službe.

Konkretno zbog uvreda koje je urednik “Tabloida” Milovan Brkić uputio predsedniku Republike. S “Tabloidom” Stefanović blisko sarađuje, čini se da je i sam pobornik nekih teza ovog lista, da l’ iskreno, da l’ samo zato što zna da one nerviraju Aleksandra Vučića, s obzirom da predsednik često, ničim izazvan, reaguje na reči urednika “Tabloida”

U zaštitu Stefanovića stali su i bivši predsednik Srbije Boris Tadić, i predsednik SRCE Zdravko Ponoš, Savo Manojlović iz Kreni Promeni, Miroslav Parović iz Narodnog pokreta Srbije, Nikola Kolja Krstić iz Tvrđave, Dveri, Mi glas iz naroda…

ljubomir stefanović slavija info
foto: Printscreen/YouTube/SLAVIJA INFO

Pričao je Stefanović i ranije da ga često zadržavaju prilikom prelaska granice, da pretresaju stvari i njegovom petogodišnjem sinu, a sada kada je zbrojao sve kaže da je zadržan 90 puta, ukupno 197 sati na granici od strane BIA.

Ljubomir Stefanović rođen je 1988. godine, u Beogradu. Završio je Sedmu gimnaziju i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, kao i master iz oblasti terorizma i organizovanog kriminaliteta. Osnivač kanala “Slavija info” koji danas broji preko 117 hiljada pratilaca. Kanal koji vodi od drugih Jutjub medija izdvaja to što pre svega insistira na povezanosti režima sa kriminalnim strukturama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari