Nastup zbog koga su se saopštenjima sukobili ZLF i Kreni promeni: Šta je na sednici SO Zemun još poručio Milan Ljutovac? 1foto: Amir Hamzagić/ATAImages

Pokret Kreni-promeni je na svom zvaničnom nalogu na društvenoj mreži Iks podelio jučerašnji govor šefa ove poslaničke grupe u SO Zemun Milana Ljutovca, u kom obrazlaže zašto neće podržati Srpsku naprednu stranku u okviru ove skupštine

Osvrćući se na komunalne probleme u naselju u kom živi, Ljutovac je insistirao na nekompetentnosti vladajuće koalicije da ih reši kao na ključnom razlogu zašto ne uživaju njegovu podršku.

– Zato pitaju zašto mi ne podržavamo Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku? Ne mogu da podržim vlast koja nije u stanju da izgradi kanalizaciju. Mi u Batajnici, ja sam u naselju Šangaj, kad padne kiša voda ulazi u kuću. Ja 27 godina, od kada sam se rodio, ja živim u takvim uslovima – istakao je.

Ljutovac je poručio da on ne želi da živi u sistemu u kome pitanja elementarne egzistencije zavise od članstva u političkoj stranci i dodao da želi da bude deo promene.

– Ne želim da živim u takvom sistemu, ja želim ovo da menjam. Iz tog razloga sam protiv vas, iz tog razloga sam vaš oponent, iz tog razloga ću da se borim da vas promenimo u što kraćem vremenskom intervalu – zaključio je Ljutovac.

Podsećamo da je na izborima 2. juna, koaliciona lista Aleksandar Vučić – Zemun sutra osvojila 35 odborničkih mesta, a opoziciona lista Kreni promeni Save Manojlovića i Milana Ljutovca sa 14 odbornika, bila je na drugom mestu.

Koalicija Biram Zemun (ZLF-NPS) osvojila je pet odborničkih mandata, Ruska stranka ima jednog, a lista Mi, glas iz Zemuna (istog imena, ali nije deo pokreta Branimira Nestorovića, niti njegovog otcepljenog krila) dva odbornika.

Govor Ljutovca objavljen je na nalogu Kreni promeni, nakon što je portal Danas objavio video snimak početka njegovog obraćanja, u kome on kaže da će predvoditi odborničku grupu koja će zajedno sa vladajućom većinom raditi na uvođenju reda u Zemunu.

Pokret Kreni promeni na čelu prvi put je izašao na izbore 2. juna, na kojima je u Beogradu i pojedinim beogradskim opštinama ostvario bolji rezultat od opozicione koalicije Biram okupljene oko stranaka ZLF i NPS.

Zeleno-levi front (ZLF) je juče popodne izdao saopštenje da su iznenađeni time kako je nastupila odbornička grupa Kreni promeni na sednici SO Zemun.

Iz Kreni promeni su potom odgovorili da su oni začuđeni „napadom ZLF“ o tome da je Kreni promeni podržao u glasanju pojedine članove rukovodstva zemunskog SNS-a.

Milan Ljutovac, je što je zanimljivo, na beogradskim izborima 17. decembra 2023 bio kandidat koalicije Srbije protiv nasilja, ispred svog pokreta „Izbor za našu opštinu – Batajnica“, ali na kvoti ZLF-a.

Za beogradskog odbornika je biran i na izborima 2022, tada sa liste koalicije „Moramo“, koju su činili Ne davimo Beograd koji je kasnije promenio ime u ZLF i postao stranka, Zajedno, Ekološki ustanak i Solidarnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari