Sve je trebalo da pršti od energije pre šest meseci, a ne sada: Da li se zakasnilo sa lobiranjem protiv usvajanja Rezolucije o Srebrenici?

Ostavite komentar


  1. Kad je ovo uopće pitanje koje se postavlja onda je jasno gdje je Srbija danas. Nigdje.

  2. Ne lobira Srbija nego Rusija zato nista nije gotovo dok se ne zavrsi.

  3. Ambasador Srbije pri UN. gospodin Stevanovic, je placen i akreditovan, da zastupa Srbiju u UN u Njujorku , da priprema dokumentaciju i nastup i predvodi delegaciju Srbije, gde je taj gospodin, sta radi , i zasto ga nema na Zasedanju UN ,,,

  4. A kako se moglo krenuti ranije sa lobiranjem kada su nemci i neke zemlje sa zapada zajedno sa Bošnjacima u tajnosti radili na toj rezoluciji i tek se nedavno saznalo za to.Ne razumen zašto stalno imate potrebu da ističete neku krivnju Srbije gde je uopšte nema.

  5. Ne mogu da poverujem da se i medju ‘normalnim’ ljudima u ovom drustvu diskutuje sta je trebalo da se uradi da se ova rezolucija zaustavi!
    Umesto da podrzimo tu rezoluciju i pokazemo da ne zelimo tako nesto na nasoj savesti mi pokusavamo da sve stavimo pod tepih.
    Naravno razlog je to sto mi kao drustvo nismo u stanju da se suocimo sa somstvenom odgovornosti i zato ce nam se posle Milosevica i Vucica ‘desiti’ opet neki novi nacionalista koji ce braniti Kosovo i slicne virtualne ‘svetinje’.

  6. Uobičajena Vučićeva predstava za raju u Srbiji.
    Sve je on to ranije aminovao. Ne goji se prase pred Božić.

  7. Mogla je naša diplomatija da se bori da to bude rezolucija o danu sećanja na genocid i ratne zličine u bivšoj Jugoslavili ili bar u Srebrenici i bivšoj Jugoslaviji.Za ovo bi imali mnogo više šansi a bila bi uključena stradanja i drugih naroda.

  8. Pa lobiranje je lose bilo zato sto Djuric i Dacic nisu ni za pevacko drustvo sposobni, a kamoli za neko ozbiljno lobiranje.Drugo lobiranje su trebali da rade ovi novopeceni Tajkuni iz SNS kojo su dosli do mnogo novca.To je trebalo predsednik da im nalozi i naredi

  9. Zasto da se zaustavi znaci krije se nesto ko zmija noge jelde.!? I S T I N A
    Tesko zemlji koju Djuric prestavlja teskooo jer tolko je glup oad sebe vidi na ogledalo izleda mu lice ko kepec dacic.

  10. Vučiću za istinu nije nikada kasno.
    Istina je uvek DOSTIŽNA!!!!!!

  11. Moja kuća u BiH je spaljena 1992 g. I pored toga ja ne mogu da shvatim stalno propagiranje mrznje prema drugima. Zlo se desilo,ali treba ići dalje i graditi bolji život. Priznati svoje nedjela. To će nas sve učiniti boljim.

  12. Neodbranjive stvari se ne mogu odbraniti nikako. Samo treba reći da se osuđuje i da se slaže sa presudom suda UN.

  13. Ako se situacija posmatra da se rezolucija koristi u izborne svrhe i patriotski marketing onda je jasno zasto bas sad ovolika buka i galama. Srbija je 12 godina u predizbornoj kampanji, vise nema obecanja za metro ili kanalizaciju ostalo je samo plasenje ratnim sukobima.

  14. Neodbranjive stvari se ne mogu braniti. Ljudi su ubijeni, sud UN je doneo neke presude i jednostavno je to trebalo priznati i ići dalje. A ne voditi Miloševićevu politiku koja je dovela do tih zločina.

  15. Tapšala!

    Btw, na šta liči ovaj mister đurić, majko mila. Jel’ se on drogira, ili ga pojedoše laž i pokvarenost?

  16. Lobirati tako nešto od strane Vučića,,Vulina,Dodika,Dačića je besmislica.
    Oni mogu samo blamirati i sramoti Srbe gde god da se pojave.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. i 30. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.