Duško Lopandić foto medija centarfoto medija centar

Bivši ambasador Srbije u Lisabonu i Briselu Duško Lopandić izjavio je danas FoNetu da je nedavni incident sa ambasadorom u Madridu otvorio pitanje bezbednosti ambasada Srbije, tvrdeći da nadležni u Ministarstvu nisu reagovali na zahteve diplomatskih predstavništava u zemljama Zaliva da se pojača bezbednost objekata i ljudi.

Lopandić tvrdi da nadležni u Ministarstvu, u uslovima visokih tenzija i terorističkih pretnji na Bliskom istoku, nisu reagovali na zahteve nekoliko ambasada Srbije u zemljama Zaliva, kako bi se pojačala bezbednost objekata i osoblja koja praktično skoro da ne postoji.

To je, ocenjuje on, ozbiljan problem koji, između ostalog, pokazuje neprofesionalnost i neodgovornost nadležnih u Ministarstvu u dužem vremenskom periodu.

Takvo ponašanje nadležnih u Ministarstvu spoljnih poslova kulminiralo je pogibijom osoblja Ambasade Srbije u Libiji, a za taj čin nikada nije pokrenuto pitanje odgovornosti, podseća Lopandić.

On je istakao da se time nastavlja politika nebrige prema ljudima koji zastupaju državu u potencijalno rizičnom okruženju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari