Loznica: Deo skupštinske većine poručuje da će braniti izbornu volju građana 1Foto: Lozničke novosti

Deo odbornika skupštinske većine u Loznici (SNS i SPS), najavio je da će od danas (12. april) boraviti u prostorijama gradske uprave i Skupštine grada zbog, kako je rekao odbornik Marko Jovanović, „sve učestalijih i agresivnijih oblika nasilja od strane dela opozicije predvođenih liderima Saveza za Srbiju“.

Odbornici su predvođeni predsednicom Skupštine grada Milenom Manojlović i zamenikom predsednika Skupštine grada Draganom Vučetićem, pišu Lozničke novosti.

– Siguran sam da će nam se pridružiti i ostali odbornici odborničkih grupa koje čine većinu da na dostojanstven, gandijevski način, pokažemo odlučnost i jasno stavimo do znanja da smo protiv političkog, verbalnog i fizičkog nasilja koji se sprovodi u čitavoj Srbiji od strane dela opozicionih lidera i njihovih pristalica. Odlučni smo u nameri da štitimo  institucije Grada Loznice i Republike Srbije. Od danas pa nadalje mi ćemo boraviti u prostorijama gradske uprave u Skupštini grada sa ciljem da pokažemo celokupnoj javnosti, ali pre svega našim političkim protivnicima, da se ne  plašimo nasilja koje sprovode niti  poruka mržnje koje svakodnevno plasiraju u javnost  i da ćemo braniti izbornu volju građana Loznice i Srbije – rekao je Jovanović.

Kako je rekao, žele da pošalju poruku da se ne slažu sa politikom koja isključivo ima za cilj nasilno rušenje legitimno i legalno izabranih predstavnika vlasti, kao i da pokažu spremnost da se sve međusobne nesuglasice reše u institucijama sistema, a ne na ulici.

–  Mi nismo oni koji žele haos, sukobe na ulicama Srbije. Mi smo oni koji žele stabilnu i odgovornu Srbiju koja će voditi računa o svim svojim građanima. Siguran sam da naši sugrađani i celokupna javnost i te kako prepoznaju ko se na odgovoran način odnosi prema njihovim interesima i interesima države – rekao je on.

Prema rečima Dragana Vučetića, država Srbija je dovoljno jaka da sve svoje probleme može rešavati u institucijama sistema, političke različitosti i eventualni politički problemi moraju se rešavati samo u institucijama, nikako na ulici. Kako je rekao, „izražavanje političkog nezadovoljstva silom, prebijanjem ljudi, rušenjem imovine, upadom u institucije, mogu samo da naprave štetu državi“.

Na pitanje LN gde vide nasilje u Loznici, Jovanović je odgovorio.

– Mi smo pre svega, solidarni sa celokupnom javnošću,  delom političkog spektra koji se bori protiv političkog nasilja koje se sprovodi u glavnom gradu i u nekim drugim lokalnim samoupravama. Mi smo za dijalog, za dogovor unutar Skupštine i drugih organa, i te kako smo zadovoljni činjenicom što u Loznici nije do sada bilo incidenata. Svako ko drugačije misli može da prošeta i iskaže svoju volju, sa tim nemamo problem, ali smo protiv toga da se na bilo koji način ugrožava privatna i državna imovina, da se ometa slobodno kretanje i da se šalju poruke mržnje koje nekoga ugrožavaju – rekao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari