Nije mi jasno zašto građanin Bulović nije rekao da su zloglasni oni koji su sekirama jurili strane navijače tokom nedavnog evropskog rukometnog prvenstva u Srbiji, zašto mu nije zloglasan Pahomije koji je optužen za pedofiliju, huligani koji su demolirali grad kada su hapšeni Mladić i Šljivančanin, ili članovi Obraza koji su 2007. rušili Novi Sad – kaže za Danas Aleksandar Jovanović, potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik Skupštine grada Novog Sada, povodom izjave episkopa bačkog i portparola SPC Irineja da je LSV „zloglasna vojvođanska Liga“.


Jovanović smatra da su izjave vladike Irineja „falsifikovanje istine“ i da Liga „SPC, pa ni samog Bulovića, nikada nije nazvala zloglasnim, već je samo postavila pitanja o tome šta se desilo s obeležavanjem novosadske Racije“.

Vladika Irinej objavio je na sajtu Eparhije bačke SPC integralnu verziju intervjua za Danas kada je, između ostalog, rekao i da nije ulazio u „kavgu“ s predstavnicima gradskih vlasti u Novom Sadu povodom obeležavanja 70. godišnjice Novosadske racije, već da je na „bezobzirne napade“ odgovarao i po dužnosti portparola i po savesti, odnosno „i službeno i lično“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari