LSV: Kako je moguće da je u Srbiji obučavana grupa mladih ljudi za izazivanje nereda u Moldaviji?

Ostavite komentar


  1. O kavim mladim ljudima govorite kako su obučavam da prave nerede u Moldaviji. Ma to je obična izmišljotinja.

  2. Ovo nikako ne smemo dozvoliti i dobro istražiti da li je istina i sankcionisanti ako jeste.

  3. Pa kojih je to 100 ljudi? dajte bar 3 imena! Dajte neke dokaze osim rekla-kazala. Eto i predsednik Vucic je objavio da Nemacka vrsi spijunsko diverzivne radenje zarad drzavnog udara u Srbiji pa nikom nista. Niti imena niti dokaza

  4. Moldavska varijanta Rašagejta… Lažu i plaše narod „ruskom opasnošću“ dok ih od glave guta NATO zmija. Predsednica hoće da ih silom prevede žedne preko vode u NATO mada se zna da više od pola stanovnizbeče tamo. Dakle, Ukrajina v.2.0

  5. Moldavska varijanta Rašagejta… Lažu i plaše narod „ruskom opasnošću“ dok ih od glave guta NATO zmija. Predsednica hoće da ih silom prevede žedne preko vode u NATO mada se zna da više od pola stanovništva neće tamo. Dakle, Ukrajina v.2.0

  6. @Dejana Šta ako ovo što tvrdi LSV nije istina? Da li će odgovorni u LSV-u biti sankcionisani zbog širenja lažnih vesti kojima se nanosi ogromna šteta državi Srbiji? Da li ista pravila važe za sve ili su neki zaštićeni kao „beli medvedi“ i ne snose nikakvu odgovornost za izrečenu neistinu?

  7. Zato što su ovde oni koji su uspešno savladali destabilizaciu države Srbije. Uče od uspešnih u poslu, od dokazanih stručnjaka.

  8. Ne bih poverovao ni da sam video sopstvenim očima jer prilično dobro poznajem prilike u Moldaviji. Puno puta sam bio u Moldaviji, učestvovao sam u velikim državnim projektima, bio sam gost u Parlamentu Moldavije, saradjivao sa Ministrima, Vladom, Premijerom i Predsednikom Moldavije. Kao društvo, Moldavija je potpuno podeljenja jer veliki deo stanovništva (35%) je ili ruskog porekla, ili potpuno pro-ruski orjentisano tako da njima ne nedostaju „borci“ protiv trenutne evro-rumunske vladavine Predsednice Maje Sandu da bi ih uvozili iz BIH i Srbije. Prevaga na moldavskom tasu su oni gradjani Moldavije koji su zaista pro-evropski orjentisani bez obzira na svoje poreklo i nacionalne sklonosti (rusko vs rumunsko), i to su oni glasovi uz pomoć kojih trenutno Maja Sandu sprovodi svoju, kako ona navodi, pro-evropsku politiku. Medjutim, taj deo stanovništva je vrlo osetljiv na neskrivene aspiracije Rumunije prema Moldaviji i ne retko u prošlosti se dešavalo da oni svoju naklonost i saradnju poklone pro-ruskim i moldavskim nationalistima sa kojima su činili nekoliko Vlada u bliskoj prošlosti. Zato ovaj pokušaj dodatnog distanciranja od „ruskog zla“ više liči na pokušaj gruzijske opozicije da svoju zemlju naprasno etabliraju u NATO blok trudeći se da izazivanjem regionalnih „problema“ vlast Maje Sandu sebe deklariše kao faktor stabilnosti i nezaobilaznog zapadnog partnera.

  9. Vlladimir@zar ti zaista
    misliš da gradjani veru
    ju“proverenim režimski
    kadrovima“sa podugač
    kom kvazi pisanijom

  10. Ništa čudno;Srbija je sa Rusijom potpisala sporazum o saradnji po pitanju „obojenih revolucija“ ( mislim Petrušev i Vulin).Drugo;Srbija po tom pitanju ima bogato iskustvo,koje se i u praksi dokazalo.Treće;javno i informativno( državno) mnenje je naklonjeno Rusiji i borbi Rusa u Dolnjencku,gde se prati svako napredovanje i slavi pobeda ruskih snaga kada zauzmu neko selo,a svi porazi su taktička odluka.Četvrto; na Zlatiboru je postojao poluvojni kamp obuke mladih iz Srbije i RS koji su vodili instruktori ( i vojna lica) iz Rusije (organizovao Stamatović).

  11. Osamdesetih, u „titovoj jugoslaviji“ upoznao sam Palestinca ( Imad ) koji je pokazivao slike sa poligona u Crnoj Gori – obučavali su teroriste u SFRJ.
    „Studirao“ u SFRJ.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.