LSV: Nije kasno za lustraciju

Ostavite komentar


  1. O kakvoj bre lustraciji već decenijama glagoljaju ovi političari koji tavore negde na marginama a Parlamenta se domognu pomoću ko zna kakve "gimnastike"?! Dokle bre više tog "skojevskog" načina rešavanja problema?! Zar oni koji su pogrešno radili ne mogu da odgovaraju pred zakonom nego treba neka lustracija? Ako bismo primenili tu "demokratsku" metodu, svaka promena vlasti bi bila jedna velika lustracija a država bi tapkala u mestu. Možda je grubo poredjenje ali, mene je lustracija uvek asocirala na kastraciju. Neki su tako, doduše davno, pokušavali da rešavaju neke probleme. Izadjite na izbore pobedite a onda, ako imate argumenata one koji su se ogrešili po zuakon, one koji su "mućkali" ili koristili službene pozicije da bi stekli neku dobit oterajte na robije a imovinu konfiskujte. Ovako, lustracija služi samo da se prikrije nesposobnost onih koji nisu sposobni da reše bilo koji problem.

  2. Ovaj zahtev, o lustraciji politički nepodobnih osoba, ma kako dobar i potreban,danas nije ostvarljiv,jer ti gore pomenuti drže celu masu polupismenih ljudi u frci za zaposlenje,pa ih ucenjivanjem drže u šaci.Ta lustracija,koja 14 godina ne funkcioniše,iako je ozakonjena, neće skoro doneti promene u državnom sistemu u kome vladaju baš ti gore pomenuti.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.