LSV: Šta je urađeno od obećanog 1Foto: Logo

Liga socijaldemokrata Vojvodine(LSV) postavila je danas pitanje nadležnim organima u vladama Srbije i pokrajini Vojvodina da li je učinjeno sve da se spremno dočekaju mogući poplavni talasi.

 

Iskustva iz 2005, 2006, i, naročito, 2014. jasno ukazuju na brojne manjkavosti sistema odbrane od poplava, navodi se u saopštenju LSV.

LSV napominje da su već prvih dana marta zabeležene poplave manjih i srednjih obima u opštinama Prokuplje, Žitorađa, Zaječar, Doljevac i Negotin.

Velika količina snega na planinama, kao i najava kišnog proleća, postavlja pred nadležne organe brojne zadatke u odbrani od poplava, kaže LSV.

LSV se „veoma dobro se seća obećanja datih 2014., kada se govorilo o ojačavanju zaštitinih sistema, izgradnji nasipa, jačanju već postojećih, osavremenjavanju drenažnih sistema“ i pita šta je urađeno u prethodne četiri godine.

Ljudske žrtve i ogromna materijalna šteta iz 2014. godine veliko su upozorenje svima koji imaju odgovornost u sistemu zaštite od polava.

Očekujemo odgovore na ova pitanja, jer bezbednost građana, njihove imovine, kao i imovine države, mora biti prioritetan zadatak, naglašava LSV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari