LSV: Vlast da shvati ozbiljnost situacije i uvede sankcije Rusiji 1Foto: EPA-EFE/ MAXIM SHIPENKOV (Arhiva)

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas od vlasti da shvate ozbiljnost situacije i pridruže se sankcijama koje je Evropska unija (EU) uvela Rusiji zbog agresije na Ukrajinu.

Jučerašnja odluka Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta da usvoji nacrt izveštaja o Srbiji, kojim se traži hitno uvođenje sankcija Rusiji, jasno ukazuje da će dalje odustajanje Srbije od uvođenja mera prema Putinovom autoritatnom režimu veoma naštetiti interesima naše zemlje, ističe u današnjem saopštenju LSV.

Liga socijaldemokrata Vojvodine se slaže sa ocenama evropskih parlamentaraca da je nedopustivo što Srbija, kao kandidat za članstvo u EU, još nije uskladila pozicije sa EU.

Zbog politike naših vlasti, evrointegracije Srbije stoje u mestu, nema nikakvog napretka i bilo kakvih najava otvaranja novih pregovaračkih klastera. Za državu, koja je još pre 20 godina snažno naglasila potrebu pridruživanja EU, to je nedopustivo, ističu u LSV.

Liga socijaldemokrata Vojvodine insistira na konkretnim koracima i nedvosmislenoj politici koja će osuditi agresorski i totalitarni režim Vladimira Putina i uvesti mu sankcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari