LSV – Vojvođani danas obeležavaju 34 godine od osnivanja stranke 1Foto: LSV, Vojvođani

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani (LSV) danas obeležava 34. godišnjicu od osnivanja, a u saopštenju su naveli da će nastaviti sa svojom borbom protiv „nacionalističkog ludila“.

„Na današnji dan, 14. jula 1990. godine, u danima narastajućeg nacionalističkog ludila, grupa Vojvođana formirala je političku partiju koja je od početka svog delovanja nastupala sa snažnih antinacionalističkih i antiratnih pozicija, što je ostala do danas”, naveli su u saopštenju“, stoji u saopštenju LSV.

Ocenili su da današnja Srbija „podseća na onu iz devedesetih godina“ i da je nacionalizam „narativ koji dominira“.

„Ratni zločinci paradiraju po medijima, šire svoje otrovne ideje. Vlast uspostavlja politiku koja je dominantno nasilnička. Politiku mržnje smo jednom već pobedili. Pobedićemo ponovo“, naveli su u saopštenju.

Dodali su da je stranka i danas „u aktivnoj borbi za demokratsko, moderno društvo, građansko društvo, decentralizaciju, autonomiju Vojvodine i mnogo brži put Srbije ka punopravnom članstvu u EU“.

„Tražimo da se ono što se zaradi u Vojvodini podeli na ravne časti – trećina državi, trećina Vojvodini, trećina gradovima i opštinama“, saopštila je Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari