LSV-Vojvođani: Vojska će samo isprazniti državnu kasu, a Pastor je znao sa kim ulazi u savez 1foto FoNet/Ministarstvo odbrane Srbije

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani protiv je uvođenja obaveznog služenja vojnog roka jer je to populistički potez desničarske vlasti, koji će samo isprazniti državnu kasu.

Kako kažu, Srbiji ne trebaju tenkovi i rakete, nego uređeno društvo, dobre škole i dobro plaćena radna mesta.

– Vidimo i nelagodu koju zbog odluke Aleksandra Vučića ima Savez vojvođanskih Mađara. Iznenađeni smo što ih naprednjaci nisu konsultovali, pa sada moraju da pišu saopštenja u kojima izražavaju strah od odlaska i ono malo mladih Mađara koji su ostali u Vojvodini. Balint Pastor i SVM se prave nevešti kada su pre deset godina zaboravili ko su radikali i šta predstavlja njihova politika – kaže Aleksandar Marton portparol ove partije.

Kako podseća, Vojislav Šešelj i njegov učenik Aleksandar Vučić sada su verni saveznici SVM, a partija Balinta Pastora je u mnogim opštinama nastupila u savezu sa partijom osuđenog ratnog zločinca Šešelja, sa čovekom koji je Mađarima nudio sendviče 1992. godine da ne bi
gladni bežali pred radikalskim hordama.

Zbog te i takve politike Mađara je u Vojvodini danas jedva 180.000, a bilo ih je više od 400.000, što je kako Marton ističe sramotan rezultat politike SVM.

– Radikali i novoradikali žele da pumpaju svoje nacionalističke mišiće, jer je njihov nacionalni projekat doživeo debakl. Vojni rok dolazi kao kompenzacija za sve poraze. A pokušaj Balinta Pastora da ubedi Aleksandra Vučića u nekakve olakšice za Mađare, što je moguće samo uz kršenje Ustava i zakona, unapred je propao, jer se mladi Mađari u Vojvodini boje militarizacije društva -nastavlja Marton.

Kako zakljuičujke, takva politika u smrt je odvela mnoge koji su učestvovali u bezumnim ratovima devedesetih godina,  a Vojvodina i svi njeni građani, pa i Mađari, unesrećeni su zbog sumanute politike nacionalizma koju su sprovodili i sprovode radikali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari