LSV-Vojvođani: Vojvođani se ne boje pretnji desnih ekstremista i fašista 1Foto: LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV)-Vojvođani saopštila je danas, povodom plakata „Konzervativnog pokreta Naši“ kojima su targetirani i funkcioneri te stranke, da ih takvi „kukavički napadi“ neće uplašiti.

Prema rečima Aleksandra Martona, potparola LSV, ligaši su na takve napade navikli i ne boje se „desnih ekstremista i fašista“.

„Plakate kojima je izlepljen Novi Sad, a na kojima se LSV-Vojvođani, njeni istaknuti članovi, kao i drugi opozicioni političari i novinari, nazivaju „petom kolonom“, samo je još jedan u nizu pokušaja desno ekstremističkih i fašističkih organizacija da unesu nemir među građane Vojvodine“, saopštio je Marton.

On je napade nazvao kukavičkim, tako je okarakterisao i delovanje desnih ekstremista.

„Ligaši su na takve napade navikli. Traju još od 1991. godine i uvek su bili u službi vlasti. Znamo da je bez ikakve koristi da tražimo od nadležnih državnih organa da procesuiraju desne ekstremiste i fašiste koji stoje iza ovih napada. Vojvođane je nemoguće uplašiti“, poručio je potparol LSV – Vojvođani Aleksandar Marton.

 

Dodao je da u LSV-Vojvođani znaju da je „bez ikakve koristi“ da traže od nadležnih državnih organa da procesuiraju „desne ekstremiste i fašiste“ koji stoje iza tih napada.

Na plakatima koji su se juče pojavili na više mesta u Novom Sadu piše „Peta kolona Vojvodine“ i potpisala ih je nacionalistička organizacija „Konzervativni pokret Naši“.

Na njima se nalaze fotografije fašističkog ustaškog vođe Ante Pavelića, kao i domaćih opozicionih političara Bojana Kostreša i Nenada Čanka iz LSV-Vojvođani, bivšeg predsednika Vlade Vojvodine i Demokratske stranke Bojana Pajtića, bivšeg visokog funkcionera Narodne stranke i nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Borislava Novakovića, predsednika Vojvođanske partije Aleksandra Odžića, aktiviste Brajana Brkovića i radijskog voditelja Daška Milinovića.

Pored njih, na plakatima je prikazan logo Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) i portala Autonomija, koji izdaje to novinarsko udruženje, a NDNV je saopštio da je juče oko 14 sati nepoznati muškarac „pobacao šovinističke plakate ispred ulaza u prostorije tog udruženja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari