LSV: Vraćanje u mračne devedesete

Ostavite komentar


  1. Mislim da ovo nema veze sa 90 tim i ne vidim da ima razloga za smenu ministara

  2. Gospoda iz LSV bi isto trebala da znaju da i oni ovakvim izjavama pokazuju da njihova politika ima bazu u "Milosevic je kriv za sve" a istina je da su za 16 godina mogli da urade mnogo vise jer je Milosevic vladao 10 (1990-2000).Dakle gospodo vi ste vise vladali nego Milosevic u cije vreme je Vojvodina bila razvijeni deo SRJ a vi ste doveli da bude ispod proseka u Srbiji.Ko je onda veca stetocina?

  3. Čini mi se da je i Hag Miloševića u presudi Karadžiću oslobodio odgovornosti za ratne zločine ili se varam.

  4. Svaka cast!I Canku i Danasu.Ovako se stvaraju preduslovi za mir, pomirenje i prosperitet, a ne izjave Dacica, Vulina i Stefanovica.Neznam otkud N.Stgefanovic ovde?.Doduse, nezna se ni sto je ministar policije i doktor ,ali,eto, tu je.Samo Vucic sve zna.

  5. Bezveze da je Canak govori o nekom povratku u proslost. Covek vise ne zna sa kim ce da se slize. Njegovog pametovanja je dosta celoj Srbiji

  6. Gospodine Čanak, zašto je Vojvodina posle 16 godina od pada Miloševića u 5 puta gorem stanju nego u vreme čoveka koji vam je za sve kriv?

  7. Nisam nikada bio pristalica Miloševićeve politike, ali da li je Milošević jedini krivac, ako jeste?

  8. Jedino sta se vraca u devedesete je retorika dela opozicije , price o zlom vladaru i slicno.Ako cemo biti iskreni , Srbija danas ima bolje odnose sa Austrijom , Nemackom , Madjarskom i Holandijom mnogo bolje nego dvehiljaditih.Mozda nas nisu postovali devedesetih ali dvehiljaditih nisu znali sta zelimo pogotovo ne kuda idemo , danas nam mnogo vise veruju ne samo u EU vec i SAD ali isto tako Rusija i Kina i arapski svet.

  9. U ekonomskom smislu, kamo sreće da se vratimo u 90-te! Proizvodnju iz 90-tih, još nećemo zadugo dostići. U političkom smislu, sada bi znali ono što nismo tada: ,,Istina, kao bogom dato pravo, ne postoji! Istinu određuju interesi moćnih. Što se tiče političkog jedinstva stanje je isto – patriote prate izdajnici!. Što se tiče narodnog jedinstva, tako-reći plebiscitarne podrške vlasti – stanje jedinstva naroda je i veće. Ako je suditi po izjavama LSV-a, svedočim, da ne beše njih, u Vojvodini bi stanje bilo mnogo bolje! Samim tim i u Srbiji! Oni su iz onog kruga ,,izdajnika", uz ono ,,prevaziđenih"! Kao takvi, načiniše ,,neprevaziđenu" štetu društvu, u korist ličnog blagostanja!

  10. Da ne znam Čanka pa da mu i poverujem, ali ga dobro znam i znam da je ovakva reakcija posledica toga što ga Vučić nije uzeo u vladu.Inače Čanak nikako da shvati da priča o 90-tim više nikoga ne može da gane,nio one na zapadu,jer više oni nisu ni jedini ni igrač koji bi mogao da vrati na vlast garnituru propasti iz 2000-te koju su tada doveli da uništi ekonomiju i sve u Srbiji.Moram nažalost da priznam da Čanak i društvance su to dobrano i uradili.

  11. Cemu takve prognoze i mracni scenario kad nista ne ukazuje da idemo u tom smeru. Canak je pojeo i zdrav razum.

  12. Gospodin Čanak u svom stilu tumači odluku Tribunala. Preoštra kritika koja nema smisla.

  13. Ako su devedesete bile mračne, ono što nam se dešavalo od 2000-te je tornado koji je uništio našu državu Srbiju.

  14. Onaj ko kaze da vodi politiku ka regionalnoj stabilnosti i pomirenju, Evropskoj Uniji mora da uvazi preporuke iz saopstenja LSV. Jasno je ko dan, da u suprotnom od pomenutih ciljeva nece biti nista. Na zalost, najvece kocnicare na evropskom putu Srbije imamo u samoj ,,posadi" koja nas vozi ka Briselu. Sto pre kapetan takvima skrene paznju, to cemo brze napredovati…

  15. Svako ko gubi ima pravo da bude ljut,ali ne toliko da prica neistine da bi stvorio haos u drustvu i drzavi zarad licnih interesa.LSV treba da radi na sebi da bi vratili poverenje gradjana ,a ne da pricaju nerealne price cime samo donose stetu Srbiji.

  16. U doba Hitlera (i njegove patrije) postojala je ta indetičnost "Hitler=Nemačka".
    Dačić pravi tu paralelu "Sloba (Mira i ON)= Srbija".
    E pa neće biti Sloba nikada nije bio Srbija (nije Srbija donosila te sumanute pogrešene ratne i ostale poteze) nego je ON donosio te odluke….
    islim kao Čanak: da nema druge nego da Vučić smeni Dačića zbog veličanja "raznog zločinca"!

  17. Sta zapravo Canak hoce? Samo pametuje i prica pricice, a kad je imao priliku da se pokaze delima, nista, dela su izostala, tako da je nastavio sa svojim pricama jer samo je u tome dobar..dobro i u muzici…

  18. Ako su devedesete bile mračne, ono što nam se dešavalo od 2000-te je tornado koji je uništio našu državu Srbiju.

  19. Ako je Haski Medjunarodni krivicni sud za bivsu Jugoslaviju (ICTY), utvrdio da Slobodan Milosevicc nije odgovoran za ratne zlocine, s kojim pravom Canak tvrdi drugacije? Stice se utisak da mu je krivo sto nije u vladi.

  20. Šta li je on očekivao, da će da bude deo Vučićeve vlade? Mnogo visoko leti, a jedva je cenzus prešao i to u koaliciji sa isto tako gubitničkim strankama.

  21. Od Canka nismo vise ni ocekivali, covek jednostavno misli samo na svoj licni interes

  22. Ne shvatam kako je mogao nesto ovako da izjavi i sta je zapravo mislio svim ovim da postigne!?

  23. Veoma neumesna izjava gospodina Canka kojom nije uspeo da skupi koji jeftin politicki poen

  24. Jednostavno ne razumem kakve ovo ima veze sa devedesetim godinama i zasto bi ministar bio smenjen!?

  25. Canak ne moze tek tako optuzivati ljude koji su samo govorili o cinjenici da je Milosevic oslobodjen krivice u Hagu.

  26. Vrlo bitan sporazum za građane Srbije, pogotovo za Vojvođane! Sve čestitke i uspešan rad!

  27. @TatjanaBG, @sumanuto
    spinovanje :"Vise je DOS opljackao Srbiju nego Milosevic, o cemu Canak priča"
    Nemam nameru da branim DOS, ali je ovo NAJVEĆA LAŽ koju lansiraju ONI koji su bili deo ratnog lobija.
    Ratovi 1990-1999 (znači bez rata s NATO) su već bili napravili štetu od 200 milijardi evra, sve je bilo zarđalo, propalo, zapušteno, tranzicija privrede nije izvršena, nestao je moral, nestale su sruke (i bilo kakve procedure) zavladala je anrhija i haos, vlast je pokrala narod (stara devizna štednja, svi fondovi: penziono, zdravstvemno, … sve je opljačano) sve je bilo stavlejno na kartu rata….Niko pri zdravoj pameti nebi negirao našta su ličele 1990-2000.

  28. Odavno je poznato u političkim vodama,da je ustaštvo i fašizam jednako komunizmu,a to se ponavlja i danas,kad Dačić Miloševićev saradniki predsednik JULA Vulin, insistiraju na spomeniku ratnom zločincu Slobodanu Miloševiću.

  29. Hm,hmm..Vera, mi ne idemo, ali Krvacka ide, a, partneri ce lako da priskoce…oprez, nije na odme, stalno imati pogled "sa one strane duge"..!!

Ostavite komentar


Politika

Kako se Vučević “dovukao” do mesta premijera: Reakcije na izjavu predsednika Vlade da povređeni radnici u Slobodi Čačak nisu radili u poslastičarnici 10

Kako se Vučević “dovukao” do mesta premijera: Reakcije na izjavu predsednika Vlade da povređeni radnici u Slobodi Čačak nisu radili u poslastičarnici

Nakon što je radnik u fabrici „Sloboda“ u Čačku povređen usled ekslopozije, pre dva dana, a premijer Srbije Miloš Vučević izjavio da je to očekivano jer radnici u namenskoj insustriji “ne rade u poslastičarnici”, nespokojstvo i strah velikog dela javnosti ispostavili su se kao dominatno osećanje zbog neodgovornosti čoveka koji zauzima najviše pozicije vlasti i trebalo bi da bude zapravo najosetljiviji, odnosno da se zauzme za utvrđivanje odgovornosti, kako se takve greške ne bi ponavljale.

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.