LSV: Vučevićeva izjava je opasna 1Foto: Logo

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas kao veoma opasne izjave potpredsednika Vlade Miloša Vučevića da naredne godine moraju biti godine srpskog ujedinjenja i naglasila da je ta neodgovorna izjava na tragu velikodržavne politike koja je devedesetih godina dovela do rata, masovnih ubistava i razaranja.

U saopštenju Liga je navela da je još neodgovornije to što je Vučević izjavu dao povodom Dana entiteta Republika Srpska, koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim 26. novembra 2015. godine.

Ukazano je da ta izjava predstavlja drastično kršenje suverenosti i nezavisnosti Bosne i Hercegovine, i čin je podrivanja dobrosusedskih odnosa dve zemlje.

Dodaje se da je neverovatno da Vučević gotovo u istoj rečenici poziva na poštovanje međunarodnog prava po pitanju Kosova, a isto pravo drastično krši u slučaju Bosne i Hercegovine.

„Radikalska politika je devedesetih godina skupo koštala Srbiju. Presvučeni radikali, koji žele da Srbija bude crna rupa na persijskom tepihu Evrope, očito idu istim putem“, zaključio je LSV.

Vučević je u utorak u izjavi za agenciju Srna povodom Dana Republike Srpske rekao da „šaljemo poruku da godine pred nama moraju biti u znaku srpskog ujedinjenja, jer u opštoj krizi sa kojom se svet suočava, jedino su sloga i jedinstvo garant slobode“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari