LSV: Zastave Katalonije širom Vojvodine

Ostavite komentar


  1. A što ne podržite R. Srpsku u njenim nastojanjima da raspiše referendum o otcepljenju od protektorata zvanog BiH nego se čak bunite o zahtevu i garancijama da se gen. Ratko Mladić leči u Srbiji. Ne zaboravimo terorističku baštinu Katalonije u krvavom pokretu Baskije ((Staljin je čak tvrdio da su Albanci poreklom Baskijci i preko Italijanske provincije Puglija gde su većim delom naseljeni Albanci (pevači Al Bano – Brindizi; Ana Oksa – Bari) se naselili na Balkan)) i obzirom na to da je Čanak često pozivao na linč (petog oktobra i prilikom raznih antifašističkih kontramitinga pa se čak oprobao u kafanskoj tuči gde ga je zaštitio poslanički imunitet) nećemo se začuditi ako separatistička LSV ne osnuje neku vojvođansku OV po ugledu na ETU i UQK. Ali, ipak, ih upozoravam na rezultate poslednjeg popisa da Srba ima tačno 2/3 i uz lojalne Mađare čine tačno 80% stanovništva AP Vojvodine i ne može se porediditi sa skoro 100% onih koji se smatraju Kataloncima.

  2. Da je Srbija pravna drzava ovo bi bilo kažnjeno (član 8. Zakon o upotrebi drzavne zastave).

  3. svejedno da li je iz Vojvodine, Sumadije ili Sandzaka vredi vise nego stotinu Ratka Mladica i njemu slicnih.

  4. @Miodrag iz Peći: koga ti to upozoravas? Pretis? Sta si mislio pod "lojalni Madjari"? Kome i cemu lojalni? Ko si ti da sortiras gradjane u Vojvodini i brojis im krvna zrnca? Malo ti je bilo ratova?

  5. Problem Vojvodine nazirao se proglašenjem nezavisnosti Kosova. Vlast u Srbiji vlada zavadom i mržnjom. Pošto Kosovo definitivno odlazi neko mora da ga zameni u dnevnoj politici. Čanak je uz vlast. Natezaćemo se još.

  6. Da bi se moglo komentarisati potrebno je bar malo poznavati istoriju a zapaljeni ljudi to ovde ocigledno nemaju pojma. Katalonija je pre 300 godina bila drzava i vodila odlucujuci rat sa Spasnijom koji je izgubila. To uopste nije za poredenje sa Vojvodinom – kad je ona bila drzava? Naravno ocekujemo salvu uspaljenih minusa ali koji dolaze od neupucenih i destruktivnih ljudi. Drzim palceve Kataloniji da se odvoji jer je tu drugi jezik i postojeca drzavnost a isto su nam uradili raspadom Jugoslavije (nema veze sa Vojvodinom) kada su isto jezicko podrucje rasturili na 4 dela a da ne govorimo o drzavnosti jos od 1.dec.2018. Dakle, to ne bi bio presedan u novijoj istoriji od samo cetvrt veka, kako se predstavlja jer presedan je bio prvi put posle 2.sv.rata u Jugoslaviji pa na KiM. Nemacka i Spanija imaju ugradenu zabranu ocepljenja u Ustavima a Ustav Jugoslavije od 1974. je to dozvolio pa opet svi pljuju po nama. Potpuno neznanje!

  7. Bogati Nemci se ujedinili da bi bili jos jaci i bogatiji a mi bednici pa jos i da podelimo ovo malo sto imamo. Mozda smo pametniji od svih

  8. Srbi hoće da se odcepe od Srba? Znam da u Vojvodini žive i drugi narodi, ali po popisu ogromna većina su Srbi. I sad ti Srbi hoće da se odcepe od Srba. Zbog novca, koga u Srbiji i onako nema. Ništa mi nije jasno. I kakve to veze ima sa Sandžakom i Kosovom, a tek sa Katalonijom. I sve to zbog nekoliko jalovih likova, koji sem politikom ničim drugim ne mogu da se bave, a i politikom se bave na nivou dosetki i skandala.

  9. @Sosa iz Banata. Ne pretim, jer za razliku od vas ja sam stvarno osetio šta je rat i danas osećamo nas oko 300.000 posledice tog rata. Ne prebrojavam već jednostavno upozoravam da preko 85% građana AP Vojvodine nisu za opciju Nenada i ostalih Kostreša. Lojalne smatram sve one nacionalne manjine koje nisu separatistički nastrojene odnosno ne žele da odcepe teritorije na kojim su naseljeni i pripoje se matici. Šaka jada politikanata izigrava neke revolucionare i ako su svesni da su im JBTito proterivanjem oko 500.000 etničkih Nemaca i Mađara i vlakovima bez voznog reda naselio Kraiške Srbe a konačnu tačku je učinio Tuđman preteravši oko 200.000 Srba iz Hrvatske koji su se mahom naselili u Vojvodinu i zar mislite da su oni željni daljih ekszodusa i ratovanja. Eh, da! Nego po ugledu na Baskijsku ETU i Albanske Baliste i UQK organizujte OVV i počnite sa terorističkim akcijama, u početku, a onda ćete ako vas dovoljno po svetskim merilima bude ginulo u samoubilačkim akcijama, (za početak proglasite burku i hadžip za vojvođansku narodnu nošnju da bi krili bombe) biti proglašeni za oslobodilačku armiju i sa kredibilnim pregovaračkim statusom – ovako možete da uškate i buškate i ništa više.

  10. "Напустите брод",спасавај се ко може,АВ дави редом!

  11. Браво Војвођани,ја сам побегао чак у Немачку!-Ви купите Орбанову ограду!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.