LSV: Zašto ne slavimo Dan ustanka?

Ostavite komentar


  1. Poplava sentimenata na strancama Danasa. „Hocemo opet Krlezu, 7 juli, Jugoslaviju od Triglava do Vardara“ horski pevaju deca komunizma.

    1. Bolje da pevaju, zdravije je, umesto zalopojki i prenemaganja potomaka u ratu porazenih, koje svakodnevno slusamo. Za danasnje stanje Srbije, koje oni oplakuju, nisu krivi komunisti. Dok je bilo komunista, niko u svetu, Srbjiu nije uzimao u usta, niti je pominjao u negativnom kontekstu. Sunovrat Srbije se desio devedesetih, zbog pogresne politike tadasnjeg rukovotstva i otrovnog nacionalizma onih, koji su ustali da ispravljaju “istoriske greske i nepravde”, koje su im navodno nanete. Tada se svet prisetio i Balkanskih ratova, Sarajevskog atentata, zbog cega nam je zalepljena etiketa remetilackog faktora, Draze, Nedica, LJotica. Mi koji zivima van Srbije bili smo u prilici da devedesetih gledamo narode odbeglih republika SFRJ kako pred kamerama svetskih televizija izjavljuju da nece da zive s cetnicima. Ideja Velike Srbije, za koju neki istoricari tvrde da je definitivno kompromitovana u Bosni, poslala je losu sliku svetu, koju je sada tesko ispraviti.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.