Ko je Luka Petrović, za kojeg opozicija tvrdi da umesto Šapića faktički vodi Beograd? 1foto: stari-grad.sns.org.rs

Aleksandar Šapić možda će podneti ostavku u narednom periodu. Gradonačelnik Beograda više faktički ne obavlja funkciju gradonačelnika, već to čini gradski sekretar za investicije Luka Petrović.

To je pred sednicu Skupštine grada Beograda u ponedeljak 15. septembra izneo odbornik Narodnog pokreta Srbije Miloš Pavlović, koji je dodao da nijedan gradski sekretar i direktor javnog preduzeća ne komunicira sa Šapićem, pa ni oko rebalansa budžeta, sem Petrovića, za kojeg je naveo da je blizak Andreju Vučiću.

Šapić je, upitan za Pavlovićeve navode, rekao da ne zna za tu mogućnost, te poručio da su u rebalansu učestvovali svi sekretarijati.

Nije navodno Šapić znao ko je to tačno Miloš Pavlović, ali čak da je dobio neku parcijalnu amneziju, prvom čoveku prestonice ime Luke Petrovića sigurno je više nego poznato.

Šapićevo utapanje u SNS poklapalo se te 2021. godine sa padanjem Nebojše Stefanovića u nemilost Aleksandra Vučića, a kako je Stefanović u to vreme vodio beogradski odbor naprednjaka, spekulisalo se da bi upravo Šapić mogao da bude njegova zamena.

No, u isto vreme političkom čaršijom kružile su priče kako je izvesnije da će beogradske naprednjake voditi upravo Luka Petrović, ali je tu poziciju zauzela na kraju Ana Brnabić.


Luka Petrović (ne treba mešati sa Luka Petrović, direktor Elektroprivrede Republike Srpske), član je Predsedništva SNS, a stranka ga je zadužila i da bude koordinator za Istočnu Srbiju, kao i ranije predsednik opštinskog odbora Stari grad.

Pavlović je na konferenciji rekao i da iza Petrovića stoji Andrej Vučić, predsednikov brat i član Izvršnog odbora SNS.

Kao posebno istaknutu fotografiju na svom Instagram profilu Petrović drži onu na kojoj je upravo sa Andrejem Vučićem tokom Svesrpskog sabora.

Petrović je u proteklim mesecima stranački bio u brojnim beogradskim opštinama, Sokobanji, Zaječaru, Požarevcu, Boljevcu, Kostolcu…

Redovan je u odbrani predsednika Vučića – navodno prisluškivanje Vučića od strane Nebojše Stefanović okarakterisao je tada kao pokušaj državnog udara, za Marka Bastaća još tokom priče o kumu Lešnjaku govorio je da je „Crnogorac, baraba i dokazani kriminalac“, a u poslednje vreme „istakao se“ čestitkama predsedniku Vučiću zbog nastupa u UN tokom izglasavanja Rezolucije o Srebrenici i osudama „sramnih aktivnosti koje sprovode sledbenici Đilasove politike“.

Luka Petrović rođen je 1983. godine.  Portal Nova.rs pisao je da je Petrović bio zadužen za rekonstrukciju Ulice kraljice Natalije, u koju je, zajedno sokolnim bulevarima, uloženo 20 miliona dinara, te da je ponovo imenovan za gradskog sekretara za investicije upravo na dan kada je u ovoj ulici 2022. godine pukla cev. Obavljao je fukciju direktora Agencije za investicije i stanovanje pri Gradu Beogradu. U slobodno vreme čita SNS list „Napredak“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari