Lukašenko privatno bio na Kopaoniku 1Foto: EPA-EFE/ SERGEY DOLZHENKO

Portparol Socijaldemokratske stranke (SDS) Konstantin Samofalov saopštio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo neistinu da je bivši predsednik Srbije Boris Tadić „krio“ predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka „po Kopaoniku“, već da je Lukašenko tada privatno bio na skijanju na Kopaoniku, mimo svakog uobičajenog protokola.

„Tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić, a ni nadležne službe, nisu bili ni obavešteni o tome da je predsednik Belorusije u Srbiji i oni su samo sticajem okolnosti u isto vreme boravili u istom mestu“, naveo je Samofalov u saopštenju.

On je dodao da je Lukašenko „taj koji je hteo da izbegne i protokol ulaska u zemlju i svaki zvanični susret, budući da je na Kopaoniku bio privatno, a ne u funkciji predsednika države“. Samofalov je Vučićevu izjavu ocenio kao „potpuno besmislenu“ osim ako mu nije bio cilj da napadne Lukašenka za nepoštovanje protokola i Srbije.

„Jasno je da uoči posete Lukašenka Srbiji, Vučić iznosi ovu laž u pokušaju da prikaže da se Tadić, za razliku od njega, krio kada predsednik neke države dolazi u Srbiju i u svrhu te laži bezumno poredi zvaničnu posetu i skijanje“, naglasio je Samofalov. On je dodao da je neverovatno da Vučić ne može da organizuje nijedan susret sa nekim stranim zvaničnikom, a da se „infantilno ne takmiči i ne poredi sa Tadićem, pri tom po pravilu iznoseći notorne laži, poput one da se niko pre njega nije video sa predsednicima Rusije i Kine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari