Zoran Lutovac ne odustaje od vođstva Demokratske stranke 1foto A.K./ATAImages

Komentarišući objavu marketinškog stručnjaka Nebojše Krstića da mu je vreme da se pakuje iz Demokratske stranke, Zoran Lutovac, lider DS, je uzvratio da je dovoljno samo da izjavi da će da se kandiduje opet za predsednika demokrata i da se oglasi „simfonijski orkestar Aleksandra Vučića“.

„Opet ista priča. Kažem za novine da ću se ponovo kandidovati za predsednika stranke i oglase se pripejd urednici, službini novinari, analitičari, botovi, spavači, članovi drugih stranaka, otpadnici… svi zabrinuti za @demokrate. Simfonijski orkestar Aleksandra Vučića“, napisao je Lutovac u objavi na mreži Iks, odgovarajući na Krstićev tvit.

Lutovac je u intervjuu za Nova.rs na pitanje kada će biti održana izborna skupština DS, rekao da će to biti najkasnije šest meseci od junskih izbora, dakle do decembra. Upitan da li će se ponovo kandidovati za lidera stranke, Lutovac je odgovorio:

„Da. Da završimo započeto.Uradili smo najvažniju stvar, sačuvali smo stranku od napada spolja i iznutra. Vratili smo poverenje građana. Više niko ne sumnja da bi DS mogla ni u ludilu da sarađuje sa onima koji su upropastili ovu zemlju. DS je i programski jasno i nedvosmisleno profilisana kao socijaldemokratska stranka posvećena reformi i modernizaciji Srbije, posvećena evropskim integracijama i pozicionirana kao oštra opozicija ovom režimu. Mnogi novi članovi su nam se pridružili, a napustili nas oni koji su u stranci tražili isključivo prostor za sebe. Nema još mnogo takvih. U ovoj fazi konsolidacije akcenat ćemo staviti na organizaciono-tehničko jačanje i saradnju sa svim akterima van stranke koji žele ono što i mi: stvaranje zajedničkog društvenog fronta za odbranu javnog interesa i prava svih građana Srbije.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari