Lutovac (DS): Logičan predlog da budu raspisani novi parlamentarni izbori 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas da će litijum biti povod za smenu aktuelne vlasti pošto projekat „Jadar“ nije u skladu sa javnim interesom građana Srbije i dodao da je logičan predlog potpredsednice Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić da budu raspisani novi parlamentarni izbori.

„DS je smatrala da su bili potrebni novi parlamentrani izbori odmah posle decembraskih, da nije ni trebalo ući u Skupštinu (…) Reč je o tome da su izbori svugde pokradeni, van Beograda čak i više. Prema tome, predlog za raspisavanje izbora je jedan normalan zahtev jer umesto da imamo Skupštinu čiji je saziv utvrđen na osnovu pokradenih glasova, nama su neophodni slobodni i pošteni izbori“, kazao je predsednik DS gostujući na N1.

On je rekao opozicija još uvek nema dogovor o ujedinjenju, ali da postoje bilateralni susreti.

„Smatram da je ujedinjenje opozicije neophodno i to ne samo povodom litijuma. Kada neki kažu da je dat legitimitet izlaskom na izbore, to je besmislica. Niko ne može da da legitimitet nelegitimnom procesu. Osim toga, ova vlast nema legitimitet i po jednom drugom osnovu, a to je način na koji vlada“, rekao je Lutovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari