Lutovac: Ružić nije bio dovoljno snishodljiv prema Vučiću 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac ocenio je danas da je funkcioner Socijalističke partije Srbije Branko Ružić na televiziji N1 branio neodbranjivo – „svoju stranku i ovaj režim, ali to nije bilo dovoljno ni za stranku ni za režim“.

Komentarišući današnje uvredljive napade pojedinih tabloida na Ružića, Lutovac je naveo da funkcioner SPS-a nije bio dovoljno snishodljiv prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

„Nije bio dovoljno snishodljiv prema Vučiću, niti dovoljno agresivan prema opoziciji i svima koji kritikuju režim. Otuda tabloidno mazanje blatom“, naveo je Lutovac na društvenoj mreži „X“.

Ružić je tokom jučerašnjeg gostovanja na televiziji N1 rekao da gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić vodi infantilnu politiku, a da bi vlast trebalo da uhapsi Dragana Đilasa ako je tačno da je on ukrao 619 miliona evra.

„Ta priča Đilas, Šolak, šta ono pričaju – Đilas 619 miliona… Pa neka ga uhapse“, rekao je.

Na pitanje šta misli o Aleksandru Vučiću, Ružić je rekao da je to jedan uspostavljeni sistem s jasnom subordinacijom koji funkcioniše na način da daje rezultate, proizvodi pozitivne efekte.

„Naravno da imam određenih nezadovoljstava. Znate ko opredeljuje sistem, pa – građani na izborima“, kazao je.

Pojedini provladini tabloidi optužili su danas Ružića da je napao vlast čiji je deo već 12 godina, da je branio Đilasa i Šolaka, a kolege iz vladajuće koalicije optužio da su „politikanti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari