Lutovac: U borbi za slobodne izbore opozicija da nastupa zajedno

Ostavite komentar


  1. Najvažnije je da se u opoziciji pojave nova lica.Starim opozicionarima ni Olbrajtova ne može pomoći.Primer Crna Gora.Ali i taj primer AV obesmišljava tako što je ,u nedelju,poslao svoje pristalice u šetnju u Beogradu.

  2. Perolaka „Opozicija“ se bori za pravila pod kojima može da pobedi super-teškašku „Vlast“…
    Koja li to pravila treba da budu?
    Možda na primer: Da u „medijima“ budu jednako zastupljeni i teškaš i perolaki? Da sudija mora da navija za slabijeg? Da jači ne sme da uzvraća niti da koristi gard, ali mora da padne u nesvest kad ga slabiji čvrkne? Da jači mora da bude vezan u svom uglu?

    Nisam siguran da bi tada pobedio pravo da vi rečem. Jer pogrešno razmišlja.

    1. По уставу Републике Србије који је лош, сваки грађанин има право на слободу изјашњавања и деловања, ја не знам по којим критеријумима неко може да мене етикетира да сам за Вучићеву ауторитарну снс власт јер сам на пример изашао на изборе, сматрам да је бојкот бег од суочавања и такође сматрам да је Трифуновић био у праву када је рекао да излази на изборе јер треба да се боримо, иако искрено речено нисам гласао за Трифуновића већ сам гласао за покс јер су ми маркетиншки деловали јасније за шта се залажу, елем по мени дошло је време да ће она опозиција имати већу бирачку подршку која се јасније буде профилисала за шта се конкретно залаже него против кога и чега је.

  3. pravilno razmišljanje. ja sam definitivno presekao da za SSP i NS ne vredi glasati jer oni nisu u stanju ni labavu koalciju da održe a kamoli sutra da se ozbiljno udružuju i ruše ovu diktaturu. Izgleda da će DS ni kriv ni dužan ponovo dobijati moj glas.

  4. Da.Svakako.Sada je ponajmanje vazno kome ce pripasti dve tackice jedna ispod druge Zezlo,skiptar,kruna,bele pamucne dokolenice vec treba razmisljati o buducnosti opet dve tackice jedna ispod druge O resornim ministarstvima,upravnim mestima,clanstvu u komisijama,ambasadorskim mestima i mnogo,mnogo, joj tackica u beskonacnom nizu

  5. KOJA opozicija? G. Lutovac smatra da su „otpaci“ DS snazni najmanje kao nekadašnja DS, da „nove“ stranke imaju podršku javnosti, da se akteri tipa Dveri – koje u svom programu imaju definisano prekidanje odnosa sa EC, MMF i WTO i „prisajedinjenje“ Rusiji – mogu da se stave u isti koš i da se napravi ujedinjeni front sa ciljem da se skine SNS sa vlasti. Šta posle? „Lako ćemo“???
    NEĆEMO „lako“! Pomenute „stranke“ imaju Lidera (što je, jel’ tako, najvažnije) i… nikoga više.
    Takva sitacija je „na globalu“, to jest na parlamentarnim izborima.
    A šta ćemo sa lokalom? Na prethodnim lokalnim izborima je jedna od „stranaka opozicije“ u mom gradu kandidovala bivšeg osuđenika, koji je bio u zatvoru i to ne iz političkih razloga. Sreća pa nije ušao u gradsku skupštinu, ali isključivo zato što cela lista nije prošla cenzus, jer je osuđenik bio DRUGI na listi…
    Šta g. Lutovac ima da ponudi na lokalu? Gde mu je infrastruktura? Hoće li se skupljati „sa koca i konopca“, ili će se kadrovi nalaziti među višestrukim preletačima? U mom gradu nema organizacije ni za jednu „satelitsku“ stranku DS-a, a isto važi i za ostale stranke opozicije.
    „Duboko ne verujem“ da „udružena opozicija“ može da sastavi i listu za parlamentarne izbore, a da se ona ne sastoji od „prežvakanih“ kadrova iz poslednjih 30 godina tzv. parlamentarizma, u koje birači imaju 0% poverenja.
    O tome bi g. Lutovac trebalo da razmišlja i govori, a sve zajedno sa svojim potencijalnim koalicionim partnerima, „Lideri stranaka“ ne bi trebalo da uzimaju učešća u eventualnoj novo-osvojenoj vlasti, umesto da dele fotelje.
    Tehnokratska vlada ljudi od struke, nekompromitovanih u prošlosti i sa ličnim integritetom. Rad „na terenu“ i traženje kvalitetnog kadra na lokalu. Jasan program, umesto relativizacije „mi ćemo sve da napravimo bolje“.
    …i upravo to ne vidim da se dešava…

  6. G-din Lutovac bi morao, da zna da su jedno izborni uslovi, a drugo konkretni programi sa kojima se izlazi na izbore. Tačnije, za izborne uslove se bore svi; i oni koji imaju konkretne programe čijom realizacijom bi se na bolje promenili uslovi života i rada, kao i oni kojima je krajnji cilj da »sednu u dobro plaćenu fotelju«, a jedini progam koji imaju je; »da su bolji od onih na vlasti«. I pošto u UOPS, pa i šire ima i jednih i drugih, normalno je da ne mogu da se dogovore oko zajedničkih izbornih uslova. Zato nije ni čudo da su na jednoj strani UOPS »derivati« nekada velike DS koja je »vladala« Beogradom od 2000. do 2012., pa se odmah postavlja pitanje; kako to da nisu znali, umeli ili bili sposobni da za promet osposobe, odavno i u prošlom veku izgrađene tunele »Karaburma« « i tako linije »BG voza« produže do Karaburme i dalje do Rospi Ćuprije.. Naime, od leve i desne cevi tunela »Vračar« izgrađene su dve cevi tunela »Karaburma«, svaka dužine po 600m i to leva cev tunela u periodu 1975-1977, a desna cev tunela 20 godina kasnije. A da bi »BG voz« prošao kroz tunele »Karaburma« trebalo je u njima samo postaviti šine i kontaktnu mrežu, pa dodati još malo šina i evo »BG voz« stiže do Karaburme, Rospi Ćuprije i Višnjičke banje, a možda i dalje.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.