Tatjana Macura: Izvinjavam se Vučiću što sam ga nazvala "šonjom" 1foto FoNet/Zoran Mrđa

Ministarka bez portfelja zadužena za rodnu ravnopravnost, sprečavanje nasilja nad ženama i ekonomsko i političko osnaživanje žena Tatjana Macura izvinila se danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što ga je svojevremeno u objavi na Tviteru nazvala „šonjom“, navodeći da je to bilo neprimereno.

Izvinjavam se predsedniku što sam ga u tom trenutku nazvala „šonjom“, izvinjavam se što sam mu uputila takve uvrede, mislim da su bile neprimerene i za taj trenutak, a posebno za ovaj trenutak sada, rekla je Macura u gostovanju na televiziji N1.

Na pitanje da li je o tome razgovarala sa Vučićem i da li joj je zamerio, ona je odgovorila da nisu, ali i da joj nije zamerio, „jer je on vrlo iskusan političar, i vrlo dobro zna šta znači reagovati afektivno ili u žaru političke borbe“.

Razgovarali smo o mnogo važnijim temama nego ko je šta o kome rekao ili napisao na Tviteru. Mislim da će građani Srbije ipak osetiti kvalitet našeg razgovora na jedan bolji način, nego da smo se bavili tim nekim banalnim stvarima, objasnila je Macura na insistiranje voditeljke da objasni zašto je promenila stav o nekim od sadašnjih kolega iz Vlade.

Macura je poručila da se neće vratiti na društvene mreže, a da je pre neki dan otišla sa Tvitera (Iks), jer su joj, kako je objasnila, neke ugledne novinarke uputile uvredljive komentare.

Naučila sam na sopstvenom iskustvu da to nije put u kojem otvarate prostor za dijalog, naglasila je Macura.

Na konstataciju da se stidi tvitova koje je pisala, Macura je rekla da se stidi uvredljivih izraza.

Umem da kažem „izvini“, znam da sam tada pogrešila. Možda nisam pogrešila u pogledu kritike onoga što je radila vlast u tom trenutku, ali sam pogrešila u načinu na koje sam svoje mišljenje iznela, zaključila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari