„Vučić vara Srbe, a Orban mu u tome pomaže“: Da li je Mađarska pravi spoljnopolitički partner Srbije?

Ostavite komentar


  1. Koliko je to prijateljstvo uveravaju se gradjani koji satima svakodnevno čekaju na graničnim prelazima…tretarani kao gubavci od strane službi njegovog prijatelja…

  2. Orbanovo tobože „prijateljstvo“ prema Srbima je dirigovano željom da od Srbije otcepi bar deo Severne Vojvodine u kome su Mađari većinski narod, ako ne i onu Vojvodinu celu koja je do 1918.g bila deo Austrougarske. Na tome mu valjda iz ličnih koruptnih interesa pomaže AV. O tome često piše desničarska mađarska emigraciona štampa. Orban je velikodušno državljanima Srbije dalekog mađarskog porekla već podelio mađarske pasoše, sufinansira im otkup srpske imovine od kuća do zemlje, potencira učenje mađarskog jezika na štetu srpskog itd. Sve to je već viđeno poslednjih 75 godina na do Vučićeve izdaje Srpskom Kosovu. Zašto bi Vučić bio samo izdajnik srpskih interesa na Kosmetu kada to može da bude, verovatno u sopstvenu finansijsku korist i na Severu Vojvodine?

  3. Dajte jos malo tog Vucicai njegovih milih nam fotografija sto vise, ako moze

  4. Kad sam prvi put videla Orbana vratila mi se slika iz detinjstva. Taķo su izgledali „angleri“ stocni preprodavci. Prevaranti koji lepim recima pokusavaju da izvuku sto vecu korist za sebe.

  5. Nije dobro olako donosti zaključke o političkim odnosima,pogotovu ako se temelje na pretpostavkama ili,što je lošije na neutemeljinim nagađanjima.

  6. Ma bolji su nam prijatelji Nemci koji nas vole već 110 godina u kontinuitetu i uvek ratuju, predlažu sankcije, rezolucije, i uvek glasaju protiv nas … sve za našu dobrobit…

  7. I sad neko očekuje da Madjarska ukoci promene poglavlja 35 i da ide toliko protiv kolovodja EU Nemačke i Francuske kojen pune kasicu EU koji su već nametnuli neke reperkusije istoj zbog neslaganja sa njima. Pa to bi bio pucanj u nogu, a što bi Madjarska bas toliko uradila za nas, kada vidimo šta nam je draga CG učinila od 2006 godine naovamo.

  8. Da li je moguce da i ovde nalazite nesto negativno? Bitno je,koliko sam shvatila,da uvek kontrirate i sve sto vlast radi vidite negativno. Podrzavate napade,a kad su dobri medjuljudski odnosi,to je kod vas pod nekakvom lupom..zastooo? Zasto je lose imati posle mnogo godina dobre odnose sa Madjarskom?

  9. „Vučić vara Srbe, a Orban mu u tome pomaže“: Da li je Mađarska pravi spoljnopolitički partner Srbije?

    Dobri ste !
    Pa Vučić od kada se bavi politikom „vara ISKLJUCIVO Srbe“ !
    Ili ste mozda nekada videli da je Vučić prevario Hrvate, Bosnjake, Crnogorce, Albance, Slovence ili bilo koga na zapadu ?

  10. Ko još u to veruje? Dobro je da prošle godine nismo ostali bez 11 naših hidroelektrana, pa da posle od njih kupujemo našu struju. (Kao Česi što prodaju struju Nemcima za 1 evro, a od njih kupuju tu istu, svoju, struju i plaćaju 4 evra.)

  11. Orban laže, a Šolc, Lajen i Šmit izgoreše u istini i poštenju. Da li autor veruje u ovo što piše. I da je naručeno i masno plaćeno, mnogo je. Da li danas postoji integritet ličnosti? Novinar, koji je, možda i slučajno, završio fakultet, trebalo bi da razume ovu sintagmu.

  12. što bi se bavili Orbanom i Vučićem,koji zdušno koriste svoje mandate za lično bogaćenje,a o nekom prijateljstvu tu nema mesta.

  13. Taj Orban i Vucic mahali su, vozeci se vozom, nepostojecim ljudima na stanicama. A o tome kome ce vojvodjanski osmeh propasti, o tome cemo tek biti obavesteni , iznenada jednog jutra.

  14. „Naš sagovornik ističe da se Orban pre svega zalaže za interese Mađarske…“ ovom se rečenicom sve objašnjava i pravi drastična razlika između Orbana i ovdašnjeg mediokriteta u predsedničkoj fotelji. Ako nekome još ponešto nije jasno – realne podatke „na sunce“ (to nije vojna tajna!) pa da vidimo realnu prosečnu mađarsku zaradu i penziju, realnu kupovnu moć, cene, stopu nasilja i kriminala, funkcionisanje institucija, zdravstvo, sudstvo, prosvetu, kulturu, stanje medija… Da li bi tu rezultat bio 20 :0 za Mađarsku ili kako bi se srbadiji prezentovalo „skoro pa nerešeno“?

  15. Vucic vara Srbe vec 30 godina. I to je pitanje za babe i dede i siromahe koji se ukrcavaju u njegove autobuse da mu klicu, masu i klakerisu.

  16. @ Grrr
    Gospođo, problem je što ne znamo cenu tih „dobrih odnosa“.

  17. Vucic vara Srbe u Srbiji,Srbe na Kosmetu i Srbe u Republici Srpskoj. Aorban mu tercira jer trlja ruke za skori dobitak Vojvodine. Kometo nije jasno, taj ne zna nista obde i sada. Molim vas da ne cenzurisete istinu.

  18. Диктатори увек сарађују баш по тој једној основи страха од слободних, неуплашених грађана.
    „Нација“ је само омиљен плашт за покривање њиховог разбојништва.

  19. Za Vučića ništa novo lik je patološki lažov i ne veruje nikom oko sebe pa čak ni samom sebi,….

  20. Ne razumem. Zasto bi se Mađarska zalagala za kočenje poglavlja 35 kada se Vucic zalaze za to i za ohridski sporazum i za njegovu kako se on izrazava implementaciju. Zasto bi Orban radio protiv onog za sta se Srbija zalaze i inplementira?

  21. Vučić je naš odraz u ogledalu, imamo vlast skrojenu baš po našoj meri. Jer sve dok smo u stanju da prodamo d..e za litar ulja, kilo šećera, dnevnicu i sendvič za bolje i nismo. Pustite vi Orbana, mi smo sami sebi najveći problem.

  22. Viktor vara svoj narod,to isto radi Vucic,cilj sto vise trpati u dep,i ostati sto duze na tronu po svaku cenu!!!

  23. Ne treba zaboraviti ni lične ekonomske odnose i zajedničke poslove, koji se naravno ne dešavaju baš javno i direktno, ali zato firma/firme Orbanovog zeta odlično prolaze na “javnim“ tenderima u Srbiji.

  24. Ne dobismo od nekih upućenijih komentatora tačne statističke podatke o realnom mađarskom standardu, stanju u socijali, nivou zaduženosti, stopi rada „na crno“ i (ne)obaveznosti rada nedeljom, stanje po pitanju korupcije i partokratije već samo „Orban diktator, naci,“ bla,bla,truć…. To je onaj „nivo opozicionog mišljenja“ istovetan „Vučiću pede.u“ tj deo pojašnjenja zašto će mediokritet u predsedničkoj fotelji sa svojom krimi-klimoglavnom menažerijom još prilično harati ovim prostorima.

  25. Problem je u tome što se naš veliki prijatelj Orban ne kotira baš najbolje u EU.

  26. Ko ne ume da prozre opste foliranje Vucica i njegovih „prijatelja“ kojima nudi Srbiju kao na tacni, neka mu je Bog na pomoci !

  27. Samo licni interesi
    Orba ne voli nikoga. Vučić Orbanovoj kćerki i zetu daje poslove u Srbiji koristeći svoju vlast

Ostavite komentar


Politika

Autorski tekst Dragana Đilasa: Zašto sada tražimo izbore? 10

Autorski tekst Dragana Đilasa: Zašto sada tražimo izbore?

"Sedamnaesog decembra su održani parlamentarni izbori za koji je veći deo opozicije rekao da su neregularni, i uz žalbu Ustavnom sudu, zahtevao njihovo ponavljanje. Naravno, uz promenu izbornih uslova baziranu na primeni preporuka ODIHR-a", piše Dragan Đilas, poslanik i predsednik Stranke slobode i pravde u autorskom tekstu za Nova.rs, koji prenosimo.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.