Mađarski pokret u koaliciji "Moramo": Zalažemo se za izgradnju građanske Srbije 1Foto: Natalija Jakovljević (arhiva)

Mađarski pokret (MP) će na predstojećim republičkim izborima biti u koaliciji koju čine OGP Akcija, Ekološki ustanak i pokret Ne davimo Beograd.

Republička izborna komisija (RIK) je, pod rednim brojem 9, proglasila listu koalicije “Moramo”.

U Mađarskom pokretu navode da se od osnivanja zalažu za izgradnju građanske države, za ravnopravnost svih zajednica i za široku autonomiju Vojvodine, a da će na ovoj listi imati 10 kandidata.

“Naš kandidat Arpad Černik je na 22. mestu liste a pored njega na listi su i Gizela Berze, Ildiko Menđan Pletikosić, Jožef Šandor, Ria Tonkovič Beni, Ileš Bečei, Đerđ Hernjak, Katalin Buranj, Peter Červenak i Geza Kučera“, kažu u ovoj organizaciji.

Reč je o stručnim, poznatim i priznatim poštenim ljudima koji će funkcionisati kao jedan ekspertski tim, navode u MP i dodaju da „cilj ovog pokreta nije nagomilanje pozicija, već borba za građane, za interese svih zapostavljenih slojeva, za autonomiju naše pokrajine i za očuvanje životne sredine i sprečavanje ulaganja svih onih investitora koji koriste prljave tehnologije”.

Iz MP najavljuju da će u narednim nedeljama posetiti veliki broj sela i gradova kako bi razgovarali sa građanima o njihovim stvarnim problemima.

“Moramo zajedno i drugačije. Za normalnu Srbiju”, poručuju u MP-u.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari