Rukovodstvo Narodne partije, s predsednicom Majom Gojković na čelu , donelo je odluku o isključenju iz stranke većeg broja dosadašnjih funkcionera u Novom Sadu, među kojima su pomoćnik novosadskog gradonačelnika Boris Dumnić, direktor preduzeća „Informatika“ Zoran Delić, član Predsedništva NP Nenad Simeunović i predsednica Gradskog odbora Dragoslava Živkov Šaponja.

Iz Predsedništva stranke, koja je članica URS Mlađana Dinkića, saopšteno je da je odluka doneta jednoglasno, „zbog pokušaja organizovanja puča u samoj stranci zarad interesa i po nalogu drugih političkih stranaka, a radi rušenja rada i ugleda čitave Narodne partije“.

Saopštenje NP usledilo je posle medijskih napisa da je stranku napustilo nekoliko odbornika i članova koji se nalaze na rukovodećim mestima u novosadskim vlastima, a sve nakon ultimatuma gradonačelnika Igora Pavličića da će smeniti direktore gradskih preduzeća iz stranka vladajuće koalicije koji budu glasali protiv odluka Gradskog veća, što je bio slučaj na prethodnoj sednici Skupštine grada, održanoj uz odlaganje i nekoliko prekida.

Tokom jučerašnjeg dana oglasili su se i isključeni funkcioneri NP, kako bi javnosti „predstavili pravu istinu“. „Tačno je da smo dali ostavke na svoje funkcije u stranci. Nije tačno da smo iz nje istupili. Iz partije smo isključeni jer smo pokazali da mislimo drugačije“, piše u saopštenju. Isključeni funkcioneri napominju da se već duže vreme nisu slagali s Majom Gojković. „Nismo mogli da prihvatimo da obaveze, koje smo preuzeli prema građanima, ne budu izvršene, a budućnost stranke bude dovedena u pitanje. Nažalost, razvoj događaja je neumitno vodio ka tome. Kap u prepunoj čaši su bili pregovori o koaliciji sa SRS, koji su vođeni bez znanja Predsedništva NP i promena kursa u vođenju partije“, tvrde potpisnici saopštenja Zoran Delić, Boris Dumnić, Nenad Simeunović i Dragoslava Živkov Šaponja.

Da podsetimo, u Novom Sadu već duže vreme traje sukob URS, odnosno Narodne partije i G17 plus, s Demokratskom strankom, koja optužuje uniju Dinkića i Gojkovićeve za opstrukciju rada gradske uprave. Prošle sedmice, dan nakon što je gradonačelnik Igor Pavličić (DS) javno upozorio neimenovane koalicione partnere da neće trpeti njihove ucene, u javnosti su nezvanično procurile informacije da je NP napustilo osam funkcionera, a među njima pomoćnika gradonačelnik, trojice direktora JKP i četiri odbornika, od ukupno sedam koliko ih ta stranka ima u Skupštini grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari