Makedonska opozicija: Penzija za Zaeva

Ostavite komentar


  1. Najveća greška, i zloupotreba makedonskog Referenduma se sadrži u samom pitanju koje je sročeno kako bi se gradjani zbunili, i time podstakla njihova izlaznost i podrška budućoj politici zemlje. Upravo to pitanje se vlastima vratilo kao bumerang, jer je sada teško argumentovati za koje od tri postavljena pitanja gradjani nisu želeli da glasaju. Neostrašćeni analitičar, s punim pravom, može reći da narod nije želeo NATO, a pristao bi na EU… Ili obrnuto, ako su u pitanju Albanci koji nisu izašli na glasanje… Možda bi većina prihvatila promenu imena, ali ne žele u EU i NATO… Ili obrnuto… A, možda je autoru pitanja odgovarala ovakva mogućnost manipulacije, jer će u svakom tumačenju narod biti taj koji je podeljen, i na gubitku… Što i nije tako loše…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.