Foto: Pink Tv/Screenshot

U toku boravka u Novom Sadu, predsednik Francuske, Emanuel Makron je sa predsednik Srbije, Aleksandrom Vučićem posetio i forum o veštačkoj inteligenciji gde se zajedno sa Vučićem obratio učesnicima foruma. Makron je u svom obraćanju naglasio značaj veštačke inteligencije danas i poručio da se o njoj mora razgovarati u okvirima nauke, standarda i rešenja.

Nakon posete Galeriji Matice srpske, predsednik Srbije i predsednik Francuske posetili su Forum o veštačkoj intelifenciji gde su se obratili.

Vučić je na početku rekao da „ne želi da smara“ već da čuje druge, te se ukratko osvrnuo i na predsedavanje Srbije u Globalnoj inicijativi za veštačku inteligenciju.

Makron je rekao da se danas razgovara o veštačkoj inteligenciji jer Srbija ima važnu ulogu u Globalnoj inicijativi za veštačku inteligenciju i najavio samit o toj temi koji će se održati u Parizu sledeće godine.

„Imamo jako puno projekata koji su dep naše saradnje“, naglasio je Makron i dodao da veštačka inteligencija danas transformiše svakodnevnicu.

On je dodao da Evropa drugačije pristupa veštačkoj inteligenciji, dok Kina i SAD ulažu jako puno u tu oblast.

Zbog toga je rekao da treba definisati kako razgovarati o temi veštačke inteligencije na svetskom nivou. Francuski predsednik je rekao da taj razgovor najpre mora biti zasnovan na nauci, standardima i rešenjima.

Kasnije danas, Makron i Vučić prisustvovaće završetku radova na modernizaciji aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari