Malići: Sever Kosova za Preševsku dolinu

O mogućem tajnom planu Beograda i Prištine za razmenu teritorija i linije razgraničenja

Ostavite komentar


  1. Nejasno je zasto Malici misli da ce Srbija da menja dve oblasti koje kontrolise tj. sever Kosova za tzv. "presevsku dolinu"? Narocito je nejasno zasto neko misli da bi Srbija razmenila deo kroz koji prolazi auto-put za Makedoniju i Grcku? Inace su zanimljiva ova "razmisljanja" albanskih nacionalista na razne teme te tako i ovo u vezi razmena teritorija. Ono sto je Malici nafantazirao je kao npr. kao kada bi lopov trazio od vlasnika auta kojeg mu je ukrao da prepise auto na njega a onda ce lopov "velikodusno" da skine jednu gumu sa auta i zameni se sa vlasnikom za cd plejer. Pa nece moci.

  2. Nudim poštenu razmenu gospodinu Malićiju: uzimam njegove knjige za njegovu košulju i njegove pantalone. Obrnuto ne prihvatam.

  3. Tkz ZSO na Kosovu je maslo SPS /Dacica/ i "umivenih radikala" SNS /Vucica/ po kome bi trebalo Zubin potok zajedno sa Orlovim gnezdom,Vucjim dolom i Begovim hanom da se medjusobom ujedine iako je izmedju njih daljina od po 100 km.

  4. A moze i priznanje za ibarski kolasin. Ovako bi Albanci dobili i priznanje i teritoriju, sto nije prihvatljivo.

  5. Gospodin izjavi sledeće: "Problem je međutim to što bi bilo koja varijanta "podele Kosova" narušila bazični evropski princip nemenjanja postojećih granica otvarajući Pandorinu kutiju revizije mnogih "problematičnih" granica" i očekuje da ga iko shvati ozbiljno. Neke granice mogu da se menjaju, ali neke ne mogu.

  6. Ibarski Kolašin i severno od Zvečana nikada nije bilo u administrativnim granicama A.O. KiM a Preševo i Bujanovac jesu do 1972.god. kada je izvršena razmena za rad izgradnje hidrosistema Ibar – Lepenac i nasipne brane Gazivode. Vodom iz Jezera se navodnjava cela Kosovska Dolina i služi za potrebe termoelektrana Obilić, bez te vode termoelektrane ne bi mogle da rade. Što se tiče SZO one mogu delovati samo i isključivo onako kako su zacrtani, dogovoreni i potpisan i u Briselu pre dve god. Tako je predviđeno i Ahtisarijevim planom i ugrađeno je u ustav u R. K. samo on i neće to da vide i mnoge odredbe tog ustava a tiče se Srba u R. K. (ravnopravnost i konstitutivnost Albanskog i Srpskog naroda, ravnopravnost albanskog i Srpskog jezika i pisma tj. upotreba ćirilice, potpuna autonomija SPC) su mrtvo slovo na papiru. Velika pobeda Srpske Liste (treća pojedinačna stranka) i osvajanje vlasti u 10-12 opština od 22. da je joj za pravo da diktira uslove za opstanak vlade R.K. i zahteva bolji život i uslove za opstanak Srba na KiM.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.