"Maltretiranje građana Topole svakodnevnim restrikcijama vode na tropskim temperaturama" 1Foto: OO SSP Topola

 

Na svakodnevna isključenja vode za vreme aktuelnog višednevnog toplotnog udara u samom gradu ali i okolnim selima reagovao je Opštinski odbor Stranke slobode i pravde iz Topole.

– Koliko godina još će građani Topole da trpe maltretiranje zbog restrikcija vode? Od kada su krenule tropske temperature restrikcije vode su svakodnevne. U gradu najpre u večernjim časovima od 22 sata do 6 ujutu, pa vikendom od 22 časa do 10 sati prepodne, navodi se u njihovom obraćanju javnosti i medjima.

A, kako iz SSP Topola ističu „danas nas JKSP Topola obaveštava da će restrikcija vode trajati u petak od 18 sati do sutra u podne”.

– U selima priključenim na gradski vodovod za sve ove dane avgusta voda je puštena po dva puta, navode iz topolskog SSP-a.

"Maltretiranje građana Topole svakodnevnim restrikcijama vode na tropskim temperaturama" 2Po njihovim rečima sa rešenjima za ovu, višegodišnju bezvodnu krizu se kasni. Ove godine pripremaju se i ispituju bušotine tek za sledeću godinu.

– I tako svake godine. Nude se samo privremena rešenja, trajnog rešenja problema vodosnabdevanja nema na vidiku, zaključuju iz OO Stanke slobode i pravde u Topoli.

Da podsetimo, kao što je danas već više puta pisao zbog tada, višednevne a sada već višenedeljne nestašice vode, po tropskim vrućinama u pojednim selima ove opštine, prošlog meseca, 19. i 22. jula ispred zgrade opštine Topola održani su protesti građana.

Protest Topolaca zbog nestašice vode je organizovala Grupa Građana „Novi ljudi za bolju Topolu”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari