Mandić: Političari ne bi trebalo da nas ubeđuju ni u šta što se tiče epidemioloških mera

Ostavite komentar


  1. Da li svi imamo kolektivnu amneziju, pa smo kao zaboravili da je ono prvo, pravo “zakljucavanje“, dalo odlican rezultat, a onda je vodja resio da ima svoje izbore i sve mere su ukinute preko noci, prakticno, a sve po zelji i potrebama jedne osobe (svi znamo ko je u pitanju!). I onda je krenuo haos, koji traje do danasnjih dana i ko zna kada ce da stane!

    1. „Одличне резултате“?
      Та опсервација превазилази нетачност. Она је духовита. Објављени су бројни стручни радови који негирају Вашу тврдњу. На страну то што је направљен преседан са кршењем целог сета људских права на слободу, кретање, исповедање вере, социјализацију…
      Успут, за месец дана откако су укинуте све мере (маске, затварања) у преко 20 држава САД, у Тексасу је забележен драматичан пад заражавања. Од просечно (скоро) 21.000 заражених дневно је цифра спала на 3.900.
      А, нешто не видим да су Швеђани и Белоруси сви поумирали.

  2. Уставни суд је у два наврата, на захтев за оцену уставности, по питању Закона о заштити становништва од заразних болести дао негативан одговор , а „не улазећи у меритум“. То је нечувен поступак!
    Потпуно јасно и лаику да вакцина НЕ МОЖЕ БИТИ законски наметнута зато што представља НАРУШАВАЊЕ ТЕЛЕСНОГ ИНТЕГРИТЕТА и кршење Нирнбершког кодекса насталог као одговор на експериментисање над невиним и недобровољним цивилима од стране „струке“ (фашиста).
    Поменути закон је на столу пред Европским судом у Стразбуру, као противуставан и као закон који не поштује основна људска и биоетичка права.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.