Manojlović: Kreni- promeni neće učestvovati u raspravi o budžetu Beograda 1foto: Antonio Ahel/ATAImages

Odbornici Kreni- promeni neće prisustvovati raspravi u Skupštini Beograda o budžetu za ovu godinu , rečeno je na konferenciji za novinare, pre početka sednice .

Savo Manojlović, lider ovog pokreta, ocenio je da nacrt budžeta nije transparentan i ne postoji mogućnst njegove digitalne provere.

„Ovo nije razvojni budžet. Iz ovog budžeta je vidljivo da osnovno pitanje grada, nije rešavanje saobraćajnog kolapsa, niti rešavanje kanalizacione mreže. A znamo da više od 40 odsto Beograda nema kanalizaciju“, rekao je Manojlović.

Oni su održali konferenciju u Bulevaru patrijarha Pavla, jer je tu i dalje saobraćajni kolaps. „Leto je, grad je maltene prazan, a mi i dalje ovde imamo potpuni saobraćajni kolaps. Reč je o bulevaru koji nije završen pet godina i kako izgleda, po svemu sudeći neće biti završen još tri godine. Neverovatno da se osam godina gradi. Zaključak da se trenutno nemamo mogućnost da se grad razvija kako bi trebalo i naglašavamo da je više obećanja vezanih za završetak ovih radova probijeno“, naveo je.

Aleksandar Jovanović, odbornik ispred pokreta Kreni-Promeni u Skupštini Beograda, naveo je da se vidi da ni majstora ni firmi koji bi trebalo da izvode radove nema ni traga ni glasa. To je već duži vremenski period najzagušenija saobraćajnica u Beogradu, dodao je. Od 2018. godine do sada je samo odrađena srednja etapa i ona nije završena u potpunosti, nisu postavljene šine, neravan je asfalt, pogotovo na mestima gde su postavljeni kanalizacioni otvori, rasveta nije postavljena, dodao je.

Kako je rekao, kretanje pešaka i biciklista nije preporučljivo na toj deonici.

Govoreći o obližnjoj raskrsnici, kaže da je bolje rešenje bio kružni tok nalik onom na Topčiderskoj zvezdi, ali su se vlasti odlučile za klasičnu gde su postavili, kako kaže, 28 uređaja za svetlosnu signalizaciju. „Zašto? Zato što na taj način, preko firmi koje održavaju semafore, izvlače novac iz budžeta Grada“, dodao je.

 

Odbornici Skupštine Beograda raspravljaće danas raspravu o budžetu grada za 2024. i o drugim predlozima gradske vlasti, formirane nakon junskih izbora. Na dnevnom redu sednice je i Predlog odluke o utvrđivanju obima sredstava „za vršenje poslova grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju gradu, odnosno gradskim opštinama u 2024.godini.

Odbornici će se izjašnjavati i o rebalansu III programa poslovanja za 2024. godinu Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) Beograd.

Na dnevnom redu su predlozi izmena Odluke o lokalnim komunalnim taksama i Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina, najavljeno je iz gradske Skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari