Manojlović Đukanoviću: Pretite suđenjem jer branimo Ustav 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Direktor kampanje Pokreta „Kreni-Promeni“ Savo Manojlović optužio je danas predstavnike vlasti da „prete suđenjima“ protivnicima iskopavanja litijuma u Srbiji koji, po njegovim rečima, brane Ustav.

„Dve godine vam je trebalo da smognete hrabrosti da nam pretite suđenjima zato što branimo Ustav. Sudite nam. Ali jednoga dana svima će suditi istorija. Istorija će nama dati za pravo. Vi sada pretite nama, ali svima vama sudiće nezavisni tužilac“, naveo je Manojlović u objavi na društvenoj mreži Iks.

Prethodno je član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović ocenio da treba da bude priveden i procesuiran svako ko najavljuje sukobe, nasilje i nemire.

On je to napisao na društvenoj mreži Iks (X) reagujući na Manojlovićevu izjavu da će vlast u Srbiji biti odgovorna za bilo kakve nemire i sukobe u društvu pošto je pogazila Ustav i „vratila u život“ projekat „Jadar„.

Đukanović je napisao da je vreme da se „nasilnicima i kočničarima razvoja Srbije stane na put“.

Vlada Srbije je danas donela „Uredbu o primeni Uredbe o utvrđivanju prostorng plana područja za realizaciju posebne namebe za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarit ‘Jadar’ „.

Kako je objavljeno na sajtu Vlade, danom stupanja na snagu ove uredbe ponovo počinje da se primenjuje Uredba o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita „Jadar“, koju je Vlada ukinula pre više od dve godine.

Uredba stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u „Službenom glasniku“.

Kako je navedeno, osnov za donošenje današnje vladine uredbe je odluka Ustavnog suda doneta 11. jula.

Ustavni sud Srbije je prošle nedelje proglasio neustavnom vladinu uredbu od pre više od dve godine o stopiranju projekta „Jadar“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari