Manojlović: Srpska lista radi na štetu Srba na Kosovu i Metohiji 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović izjavila je danas da Srpska lista na Kosovu i Metohiji istovremeno radi za vlasti u Prištini i u Beogradu, a na štetu interesa preostalih Srba u pokrajini „koje tobože predstavlja“.

„Koliko je iskrena navodna borba Srpske liste i njenog šefa u Beogradu Aleksandra Vučića za odbranu nacionalnih interesa i prava Srba u pokrajini, vidi se između ostalog i po tome što Srpska lista sve vreme redovno prima novac od vlade u Prištini, dok s druge strane poziva narod na otpor i sukobe sa tom istom vladom“, ocenila je Manojlović.

Navela je da je prema zvaničnom finansijskom izveštaju Srpska lista samo za 2019. godinu iz kosovskog budžeta dobila više od 300.000 evra, dok joj je u 2018. godini iz budžeta isplaćeno 295.000 evra.

„To znači da su prihodi filijale Srpske napredne stranke na Kosovu i Metohiji za sedam godina učešća u prištinskim institucijama samo po tom osnovu verovatno iznosili oko dva miliona evra, što je za tamošnje prilike i odnose izuzetno velik novac“, saopštila je potpredsednica DS-a.

Po njenim rečima, oni koje plaća albanska vlada u Prištini poslednji imaju pravo da bilo kome u Srbiji, a pogotovo opoziciji, spočitavaju kako zastupamo albanske interese.

„Nas patriotizmu pokušavaju da uče ljudi s jahte Bedžeta Pacolija i poslovni i politički partneri Hašima Tačija, Ramuša Haradinaja, Kadrija Veseljija, i sada Aljbina Kurtija. Režimska propaganda u Beogradu srpsku opoziciju bez ikakvog osnova povezuje s Kurtijem, dok kritički deo javnosti i mediji u Prištini sve češće govore upravo o međusobnim vezama i zapanjujućoj sličnosti Vučića i Kurtija u retorici, jeftinom populizmu i metodama političke borbe“, istakla je Manojlović.

Srbi na Kosovu i Metohiji se, dodala je, nalaze između Vučićevog čekića i Kurtijevog nakovnja i nažalost nemaju snage da to promene.

„Izborom nove, ozbiljne, odgovorne i demokratske vlade u Beogradu, značajno bi se popravio položaj Srba u pokrajini“ zaključila je potpredsednica Demokratske stranke Tatjana Manojlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari