SSP: Kompanija 'Rio Tinto' promovisana na naučnoj konferenciji o trošku građana Srbije 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ)

Poslanica Stranke slobode i pravde Marica Puškaš kazala je danas da je na nedavno održanoj konferenciji „Dani električnih vozila“ u Novom Sadu kompanija „Rio Tinto“ promovisana o trošku građana Srbije.

Ona je u pisanoj izjavi navela da je taj događaj organizovan od državog novca, a u ime nauke i Fakulteta tehničkih nauka novosadskog univerziteta, a da se na njemu nenajavljeno pojavila predstavnica „Rio Tinta“.

„Iako je manifestacija, koja se organizuje već četvrti put, bila namenjena pre svega naučnicima, profesorima i studentima, da se upute u najnovije tehnologije i povežu se sa glavnim igračima u autoindustriji, glavna zvezda je bila predstavnica ‘Rio Tinta’ Marijanti Babić, čije ime nije bilo najavljeno, niti je naziv panela sadržao tagove litijum ili Rio Tinto“, navela je poslanica.

Po njenim rečima, ta kompanija sprovela je „marketinšku kampanju“ u saradnji sa najvišim državnim organima.

„Jasno je da su ulozi preveliki i da naprednjačka vlast želi po svaku cenu da progura ne samo rudnike jadarita, već sve pridružene projekte. Ukoliko to plaćaju građani Srbije, znači da plaćaju sopstvenu propast, jer do sada nigde ova ruda nije eksploatisana na taj način“, dodala je Puškaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari