Marija Zaharova komentarisala proteste u Beogradu 1 Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Srbija je primer odgovorne države koja štiti svoje nacionalne interese i ne odustaje od partnerstva sa Rusijom, izjavila je Marija Zaharova, direktor Depratmana za informacije i štampu MIP Rusije, u intervjuu za jubilarni broj Politike.

„Danas se vaša zemlja suprotstavlja hibridnom uticaju spolja i suočena je sa pokušajima da se poljulja i potkopa njena unutrašnja stabilnost. Protesti na ulicama Beograda primer su grbog mešanja spoljnih faktora u poslove jedne suverene države“, rekla je Zaharova.

„Srbi dobro pamte do čega mogu dovesti društveni potresi. Iskustvo pokazuje da razularenost radikalnih elemenata koji deluju po nalogu iz inostranstva može da izazove najpogubnije posledice, sve do kolapsa državnog sistema i gubitka sposobnosti donošenja odluka u interesu građana. Iskreno želimo rukovodstvu Srbije da nastavi da brine o istinskim interesima zemlje, da ne slede one koji pokušavaju da primoraju Beograd da žrtvuje svoju samostalnost i dorekne se nacionalnog ponosa i identiteta“, navela je ruska zvaničnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari