Marinika Tepić: Nećemo glasati za Zakon o javnim medijskim servisima 1Foto: Stranka slobode i pravde

„Poslanička grupa „Ujedinjeni“ neće glasati ni za jedan od predloženih Zaona, a posebno smo skandalizovani tačkama koje se odnose na finansiranje javnih servisa RTS-a i RT Vojvodine.

Nećemo dati ni sagalasnost na finansijski plan REM-a, ali ne zbog toga što smo protiv javnih servisa, ili REM-a ili RTV Vojvodine kao institucija, već zato što smo protiv načina na koji radi REM i načina na koji javni servis ne informiše građane Srbije. Drži ih u slepilu, iako ih gradjanj plaćaju, i to dva puta, kroz taksu i kroz račun za struju.“, rekla je Marinika Tepić na početku svog govora u Skupštini, navodi se u saopštenju.

Na izlaganje Marine Raguš na temu targetiranja ljudi i na njeno pitanje zašto nisu osudili targetiranje usmereno ka nekim članovima REM-a, Tepić je odgovorila: „Mi ćemo to uvek osuditi, jer mi proganjanje, laži i uvrede živimo 24 sata dnevno, zato što je SNS patetntirala atmosferu podele, agresije, huškanja jednih na druge. Čak među poslanicima sede kolege iz SNS koje svesno i direktno to rade“.

Podsetila je Tepić i na primer Sonje Pernat, majke troje dece iz Zrenjanina i tim povodom rekla: „Sonja Pernat je uhapšena 21.11.2021. zato što je iskoristila svoje pravo da iskaže bunt protiv organizovanog i novcem građana plaćenog organizovanog prevoza na miting SNS-a u Areni u Beogradu.

Tom priikom ju je policija hapsila 15 min pred kamerama i optužila lažno da je navodno vređala službeno lice, iako ih je samo upitala – gospodo zašto me hapsite – što se čuje na snimku. Tom prilikom su joj slomili dva prsta, a danas je dobila presudu na 50.000 dinara da plati zbog toga što je iskazala svoj bunt. Nisu kažnjeni batinaši i crnokapuljaši, ni Vladimir Galić vaš sekretar u pokrajinskoj Vladi. Na javnom servisu ovu informaciju nećete čuti.“, istakla je Tepić.

„Ono što je dodatno zanimljivo oko naše incijative za razrešenje članova REM-a jeste da su oni obavestili javnost da stupaju u štrajk 8.12, baš uoči terimina za dodelu poslednje slobodne, pete, nacionalne tv frekvencije. Još zanimljivije je što smo tek juče dobili poziv za ovu sednicu Skupštine s predlogom da na dnevnom redu bude i saglasnost Narodne skupštine za finansijski plan REM-a za 2023. godinu. Baš u tom trenutku, u istom tom danu kada se opredeljuje budžet za njih, Savet REM objavljuje da prekida štrajk. REM nije stupao u štrajk kada su se dodeljivale prethodne četiri frekvencije za televizije koje su odlukama suda dokazano televizije koje su kršile zakon i koje su huškačke i propagandisktičke televizije koje se obračaunavaju sa neistomišljenicima režima.

Sa ovim i ovakvim REM-om se i dešavaju takve stvari.- zaključila je Marinika Tepić šefica poslaničke grupe „Ujedinjeni“ – SSP, PSG, PZP, Sloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari