Marinika Tepić o Knutu Flekenštajnu: "Još je Dragan 2021. rekao..." 1foto FoNet Milica Vučković

Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde, reagovala je na pisanje Centra za istraživačko novinarstvo (CINS) o konsultantskim aktivnostima nemačkog političara Knuta Flekenštajna povezanih sa SNS.

„Još 2021. je Dragan rekao da i “posrednik” Knut Flekenštajn nanosi štetu demokratiji u Srbiji jer je stao na stranu autokrate Vučića! Danas je CINS objavio dokaz da je Knutova firma dobijala milione od Vučićeve SNS! Svi se razotkriju kad-tad!“, napisala je Tepić u objavi na platformi Iks.

Tepić je podelila uz objavu i link na pismo Dragana Đilasa, lidera SSP, upućeno posrednicima iz Evropskog parlamenta 2021. u kome on kaže „Stali ste na stranu autokrate Vučića“!.

Podsetimo, 2019. godine je Knuta Flekenštajna za posrednika u dijalogu vlasti i opozicije u Srbiji, Maji Gojković, tadašnjoj predsednici Skupštine, predložio tadašnji izvestilac EP Dejvid Mekalister.

Drugi penzionisani poslanik EP koji je određen za posrednika bio je Eduard Kukan (koji je preminuo u međuvremenu).

U tekstu CINS-a piše da je nemački političar Flekenštajn, inače član SPD i Partije evropskih socijalista, sestrinske grupe partija za SSP i DS izu Srbije, šest meseci posle napuštanja funkcije poslanika EP obavljao konsultantske aktivnosti za nemačku firmu, koja se pojavljuje i u finansijskom izveštaju SNS, kao firma kojoj je plaćeno 40.000 evra. Navodi se i da su po srpskim propisima stranke obavezne da deo novca koji dobijaju iz budžeta izdvoje za usavršavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari