Marinika Tepić o mogućem zamrzavanju evropskih fondova Srbiji: Normalno da EU ne želi da ulaže novac u izbornu krađu

Ostavite komentar


  1. Pa objasni nam sta to znaci,koji fondovi. Mi dobro znamo,imamo iskustvo,da vama nece faliti ni para. Sta znaci za narod ili nismo bitni.

  2. Pustili ga 12 godina da vršlja i ponižava nas,sve građane, zarad nezavisnosti Kosova i sad ce kao da mu uvedu sankcije.

  3. @Mumi. 8. februar 2024. u 12.21

    Čudo jedno kako tolike godine posle dobijanja zvaničnog statusa „kandidata za pristup EU“ građani Srbije pojma nemaju o kakvim fondovima se radi, to je porazno ili za ljude lično i njihovu sposobnost da koriste internet, ili još jedan dokaz za organizovano prećutkivanja svega na tu temu od strane ove vlasti koja rado kasira ali ne želi da polaže račun građanima, šta radi sa svim tim novcem.
    Elem, Srbija dobija godišnje oko 300miliona evra bespovratna (!) pomoći za reforme u pravcu demokratije i pravne države nezavisnih institucija i podele nadležnosti. I još mnogo više u obliku posebno povoljnih kredita iz Brisela za infrastrukturu (dakle vodovod, kanalizaciju, puteve, škole, …) a naprimer IPARD je EU-program kojim Brisel stimuliše održanje tradicionalnih seoskih zajednica i životnih prostora, povezano sa ekološkom poljoprivredom i seoskim turizmom. Sam toga, EU je za nas otvorila pristup evropskim naučnim i školskim programima kao Erasmus i Maria Curie, koji se finansiraju iz priloga članica EU, dakle bez našeg priloga.

  4. Kakve veze to ima sa donacijama seljacima i inkubatorima i razvojem rurala?? Baš Vam hvala, niste vi opozicija vlasti već pravoj opoziciji i nama običnima. Da nije EU moje pčele ne bi ni postojale već bi narod plaćao uvozni veštački med za duple pare, i svi bi siromašili. Još jednom, sramota!

  5. Objasnite koji su to pristupni fondovi koji ako im se ukine pristup će pogoditi vlast, a nije uperen protiv građana. Jel ova vaša agitacija kod Evropskog parlamenta u službi naroda i ako jeste, pojasnite kako, ili je u službi da vi dođete na vlast, a onda će sve biti u skladu sa evropskim standardima, samo nam i to pojasnite kako.

  6. Marinku Tepic za pretsedncu njene stranke i kasnije za predsednicu Srbije.

  7. Gospođo Tepić. Vi živite u državi Srbiji. Kako možete da kažete da je normalno da kažete da je normalno da EU ne trba da ulaže sredstva iz pristupnih fondova u zemlji gde su Vam deca rođena?!?!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.