Marinika Tepić pita: Zašto državna kompanija uzima jedan od najozloglašenijih tabloida? 1foto FoNet Milica Vučković

„Još 2020. godine sam otkirla ugovor iz 2018, i to tako što je Jelisaveta Vasilić prva posumnjala u koruptivne radnje unutar državnog Telekoma i pokušala da kao članica vladinog Antikorupcijskog saveta to istraži. Tada je počela da biva brutalno napadana u tabloidima i onda sam shvatila da je pogodila u centar probelma“, rekla je za N1 narodna poslanica Marinika Tepić.

„Tada sam počela da se bavim time, osećajući dug pre svega prema njoj, koje na žalost više nema među nama. Odmah je bilo jasno da je ugovor između Vajrles Medija, odnosno, Mondo inc i Telekoma fiktivan ugovor. I još tada smo upozoravali da vrednost od 38 miliona evra državnih para koje je Telekom dao sitnom privredniku Igoru Žeželju i koji je od tog novca kupio tabloid Kurir i od tog novca napravio TV Kurir i postao multimilioner, i da to ne može ostati na tome“, izjavila je u emisiji Dan uživo narodna poslanica Marinika Tepić.

Sumnjali smo odmah, rekla je Tepić, da je to ulazak Telekoma u vlasništvo Kurira, preko Žeželja, na jedan privremeni period.

„Nažalost izmenom Zakona o javnom informisanju krajem prošle godine omogućeno je državnom Telekomu da bude vlasnik medija. I samo nekoliko meseci kasnije opravdana je sumnja da će se to desiti. Ono što je meni veoma interesantno je da državna kompanija uzima jedan od najozlogašenijih tabloida, i da državni gigant (Telekom) koji je prezadužen želi da kupi nešto što je potpuno naličje novinarstva u Srbiji“, istakla je Tepić.

Ona je navela i da su protiv nje podnete tri prijave, među kojima i krivična, da ih je podneo generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić, a da je jedna čak i tužilaštvu za organizovani kirminal u Crnoj Gori u kojoj je, kako je navela, terete za objavljivanje poslovne tajne.

„Ja sam objavljivala i druge Telekomove ugovore. Gospodin Lučić nikada nije trvrdio da je to neistina, da ugovori nisu autentični i svi ti koruptivni poslovi. On nikada nije rekao da su ti ugovori laž jer je njemu zapravo bilo krivo što ih ja iznosim u javnost. Ja nemam obavezu poslovne tajne jer ja nisam u poslovnom odnosu sa Telekomom. Rekla sam i tužiocima da kada takav podatak, ugovor dođe do mene kao narodne poslanice, ja imam obavezu da ga objavim jer je to u interesu javnosti. Javnost mora da zna, jer je u pitanju državno preduzeće i reč je o novcu građana Srbije““, navela je narodna poslanica Marinika Tepić.

Tepić je istakla i da posle Jelisavete Vasilić, koja je nažalost preminula, javnost nikada nije mogla da čuje da je Atikorupcijski savet ikada više nešto uradio, ili da je bilo neke njihove inicijative.

„Gospođa Vasilić je rada postavila glavno pitanje – o lošem i nestručnom upravljanju Telekomom i koruptivnim radnjama koje su odlikovala i mandat pre Vladimira Lučića, a posebno od kada je on na čelu Telekoma“, rekla je Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari