Marinika Tepić: Vanredni izbori neminovni, SNS slagala birače 1Foto: Printscreen Parlament Srbija

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora „neophodno i neminovno“, ali i da se oni mogu održati samo ako se „promene izborni uslovi“.

Tepić je u intervjuu za list „Nova“ rekla da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić svestan da su građani protiv iskopavanja litijuma i da mu je zbog toga kampanja izuzetno agresivna i histerična.

„Zbog krize u društvu i jer su naprednjaci slagali i obmanuli birače, neophodno je raspisati nove izbore, ali samo uz promenu izbornih uslova jer je naivno verovati da se u ovakvoj situaciji može pobediti“, podvukla je Tepić.

Dodala je da će uskoro biti održana sednica Skupštine Srbije na kojoj će se raspravljati o predlogu opozicije o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, koji, između ostalog, podrazumeva i zabranu iskopavanja litijuma.

„Ova sednica će poslužiti i da se otkrije da li je vlast za otvaranje rudnika ili ne. Posle toga će biti jasno da svako ko glasa za SNS, glasa i za litijum“, istakla je Tepić.

Dodala je i da će to značiti da su „svi Vučićevi cirkusi kako konačna odluka još nije doneta – laž“.

Podvukla je i da je „tri četvrtine“ građana Srbije protiv rudarenja litijuma.

„Po prvi put imamo situaciju da su, više nego očigledno, protiv toga i glasači SNS“, rekla je Tepić.

„Što je kampanja jača, sve više ljudi saznaje za litijum i šta vlast namerava.

I naravno da ih je sve više protiv toga i protiv agresivne i histerične kampanje Vučića i (predsednice Skupštine Srbije) Ane Brnabić, koji su najviše pomahnitali u toj kampanji“, naglasila je Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari