Marinika Tepić: Zašto Gašić nije uputio pripadnike SAJ-a da čuvaju inspektore Mitića i Milenkovića? 1foto (BETAPHOTO/BRANISLAV BOŽIĆ)

Zašto Gašić nije uputio pripadnike SAJ-a da čuvaju inspektore Mitića i Milenkovića, upitala je Marinika Tepić,  potpredsednica Stranke slobode i pravde i šefica poslaničke grupe „Pravac Evropa“, saopštila je SSP.

Ona je zatražila da se poslanicima da na uvid izjava inspektora Slobodana Milenkovića koju je u petak, prvog septembra, dao Trećem odeljenju, a odmah sutradan, dakle u subotu, drugog septembra i Upravi kriminalističke policije.

„Jer na osnovu te izjave smo mi došli do saznanja da je opasnost ogromna, da je njegova likvidacija i inspektora Mitića, dakle ubistvo, gotovo do krajnjih priprema završeno i tako ozbiljna situacija ne može da se svede samo na neka saopštenja“ izjavila je Tepić za televiziju N1 i dodala da ima saznanja da oni nisu odbili obezbeđenje državnih institucija koje su prvobitno i tražili, koje je ispinovano u međuvremenu da su tražili, pa su odbili.

Tepić je rekla da su njena saznanja da su Mitić i Milenković odbili da to čini JZO, dakle jedinica čiji je komandant Marko Kričak, za koga postoje operativna saznanja da je povezan sa Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radojičićem.

„Gašić samo JZO nije smeo da im pošalje. Evo ja pitam i Gašića, hajde da vidimo da li će da reaguje -Zašto im nije uputio pripadnike na primer Specijalne antiterorističke jedinice, SAJ-a, da ih čuvaju, izjavila je Tepić.

„I oni takođe mogu da čuvaju naše policajce i ja očekujem, u nekom raspeltu, da se to i dogodi zato što samo ovu jedinicu koju im je Gašić poslao u petak, nije smeo da im pošalje zato što imaju operativna saznanja da bi njihovo kretanje, njihove navike, mesto gde žive, ulazi, izlazi, znači potpuno kretanje bilo dostupno nekome za koga postoje operativna saznanja da je saradnik kriminalnog klana“ zaključila je Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari