Marinković (SSP): Čime se bavi ministar Martinović dok grad uništava sela Topole? 1Foto: Privatna arhiva

 

Povodom sinoćnjeg nevremena praćenog gradom koje je zahvatilo Šumadijski okrug reagovala je i Dragana Marinković, predsednica Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde Topola.

– Juče je, nakon samo nekoliko dana grad ponovo zahvatio nekoliko sela opštine Topola i poljoprivrednicima uništio useve, voće i povrće, dvorišta. Protivgradne rakete su ispaljivane, očigledno u nedovoljnoj meri, što za posledicu ima katastrofu na selu, podseća ona.

Čime se za to vreme bavi ministar poljoprivrede Martinović?

– Ministre Martinoviću da li će država pomoći ovim poljoprivrednicima jer su subvencije za Upravljanje rizicima iz budžeta lokalne samouprave nedovoljne za ovu namenu?
Ministre Martinoviću zašto ne iskoristite gostovanja na raznim pinkovima, hepijima, u informerima za informisanje poljoprivrednika o važnosti osiguranja poljoprivrednog zemljišta umesto što se bavite opozicijom?, neka su od pitanja koja ministru postavlja Dragana Marinković, ispred SSP Topola.

– I na kraju, ministre Martinoviću da li ćete se udostojiti da posetite bar jednog topolskog domaćina da se i sami uverite u razmere štete usled vremenskih nepogoda?, zaključuje ona u svom obraćanju javnosti i medjima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari